Declic a intrat în posesia unui VIDEO BOMBĂ despre coronavirus. PRIVIȚI AICI! ”În caz contrar, oamenii vor fi ÎNCHIȘI în case”
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Antoniu și echipa Declic au trimis mesaje tuturor care urmăresc activitatea organizației pentru a arăta adevărul despre coronavirus.

”Te numeri și tu printre cei îngrijorați de cum evoluează situația îmbolnăvirilor cu Covid 19 în România? Eu sunt îngrijorat, îți spun sincer, chiar speriat! Încerc să mă protejez cât mai bine pe mine și pe familia mea. Și mă străduiesc să-i protejez și pe alții. Port mască de fiecare dată când sunt în locuri aglomerate și, mai ales, în spații închise. Și sunt pur și simplu furios când văd că alții nu fac același lucru, punând viața celorlalți în pericol!

Dar furia nu rezolvă problema. Cred că este mai de folos să-i abordăm pe acești oameni și să-i convingem să poarte mască. Dar asta e, uneori, deosebit de dificil și foarte frustrant. Așa că am decis să apelăm la specialiști în comunicare și să facem un film explicativ. Pentru că imaginile pot fi mai convingătoare decât 1000 de cuvinte.

Suntem foarte mulțumiți de ce a ieșit, filmul explică foarte clar și convingător care e pericolul care ne paște și de ce sunt eficiente măștile. Am primit o filmare realizată de un institut american de cercetare și este extrem de bine aleasă modalitatea prin care ei explică, vizual, cât de eficiente pot fi măștile.

Imaginile video realizate în America printr-o tehnică specială de imagistică, ce surprinde curenții de aer care pot purta cu ei virusul, au fost văzute de zeci de milioane de oameni. Noi credem că ar fi de mare folos să fie văzute și la noi de cât mai mulți, în primul rând de sceptici, de cei ce zic că masca e un moft.

Doar dacă înțelegem toți că pericolul nu va trece de la sine, ne vom întoarce la o viață normală. Dacă nu, urmează luni de restricții și izolare. Te rog să urmărești filmul. Dă click pe imagine pentru a-l vedea pe Facebook. Sau dă click aici pentru a-l urmări pe youtube. Apoi, nu uita, este foarte important să-l trimiți spre cât mai mulți prieteni.

Înainte să scriu acest email am verificat ultimele știri privind Coronavirusul. Săptămâna trecută am bătut un nou record negativ. Au murit, în România, 50 de oameni în 24 de ore. Dar, mai tare decât aceste cifre, mă sperie nepăsarea multora dintre semenii mei.

Ieri i-am spus unui vânzător care purta masca sub nas că neglijența lui poate pune în pericol viața doamnei în vârstă, care tocmai cumpărase roșii de la el. Mi-a zâmbit încurcat și și-a tras masca peste nas. Dar mi-a fost clar că a făcut-o doar din politețe, am simțit că nu era convins că acea mască chiar își face treaba. Și că nu face un efort să o poarte corect toată ziua. La oameni ca el dorim să ajungem cu acest video.

În acest moment, specialiștii vorbesc de 2 scenarii, probabile, despre modul în care va evolua situația. Depinde doar de noi unde ajungem.

Scenariul pesimist e că explodează numărul cazurilor și ne întoarcem în izolare, pentru a limita pierderea de vieți, renunțăm la concedii, poate chiar la orice fel de călătorii. Renunțăm la ieșitul în oraș, la iarbă verde, pe scurt, renunțăm la o viață cât de cât normală.

Scenariul optimist e că învățăm să ne protejăm, în speranța că nu o să ajungem iar închiși în case. Ne vom proteja doar dacă vom înțelege că purtatul măștii nu e doar o regulă ce ne este impusă. Este una dintre condițiile fără de care sunt șanse infime să scăpăm de pandemie.

Așa că trebuie să ajungem la sceptici și comunitatea Declic chiar poate să facă asta. Nu ar fi prima dată când reușim să ajungem la milioane de oameni cu un clip civic produs de Declic. S-a întâmplat cu Așa a zis Bunica sau cu melodia Stau acasă, de la începutul pandemiei. Și, de fiecare dată, am simțit că mesajul s-a înțeles. Haide să depunem un efort comun și să trimitem acest clip spre milioane de români. Suntem peste 700 000 de membri în comunitatea Declic. Dacă fiecare îl trimite la încă 15 oameni, ajungem la peste jumătate din România.

Cu îngrijorare, dar și cu speranță”, mi-a scris Antoniu și echipa Declic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel