DEMISIA unui subprefect USR, pe masa Guvernului astăzi! Scandal în partid, după ultimatumul dat. Barna, ținut la curent!
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
imagine cu rol ilustrativ gov.ro
imagine cu rol ilustrativ gov.ro
Eliberarea din funcție a subprefectului de Alba Viorel Rașcovici se află pe ordinea de zi a Guvernului. Astfel, demisia sa devine oficială. 

Subprefectul USR PLUS de Alba, Viorel Rașcovici, și-a anunțat demisia încă de săptămâna trecută, invocând ”motive personale”.

Lucrurile s-au precipitat brusc după ce reprezentanții Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca au admis într-un răspuns pentru Alba24 că studiile post-universitare pe care actualul subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, spune că le-a urmat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, ar putea să nu aibă la bază o diplomă de licență valabilă. Reprezentanții universității spun că acest lucru a rezultat din ”verificările preliminare” și că au solicitat clarificări de la Ministerul Educației.

De asemenea, aceștia spun că vor ”proceda imediat la efectuarea demersurilor permise de lege”, după primirea răspunsului. 

În CV-ul depus cu prilejul instalării ca subprefect, Viorel Rașcovici a scris că a urmat ”Universitatea Internațională Deschisă Tecnoeconomie (greșeala este preluată din CV – n.r.) și Cooperare Româno-Americană din București, Facultatea de Drept, Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridico-Economică, domeniul fundamental științe juridice”, arată sursa citată. 

Subprefectul a fost un personaj controversat chiar înainte de numirea oficială, iar USR PLUS avea șansa de a numi o altă persoană în funcție, știind suspiciunile din jurul lui Rașcovici, suspiciuni care au umplut presa din Alba. Cu toate acestea, s-a mers înainte cu această propunere, care se dovedește a fi una greșită. Conform surselor din presa locală, s-a ajuns în punctul în care, în realitate, lui Rașcovici i s-a dat un ultimatum: demisia sau demiterea. Problema pe care o are cum Rașcovici e mult mai mare, pentru că, dacă se va ajunge la demersuri legale, el a luat un bonus timp de 11 ani pentru studii superioare, când a fost polițist și a ocupat inclusiv funcții de conducere. 

Vezi și: Lider USR, demisie de răsunet, după un scandal de proporții. ”L-am anunțat pe Dan Barna”

Ultimatum pentru un subprefect USR: Demisia sau demiterea! Diploma de studii ajunge pe masa procurorilor

Controversă cu subprefectul USR de Alba, care a primit 11 ani spor de studii superioare. IPJ, contrazisă de propriul document

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel