PSD Sibiu: Victor Costache și-a lăsat pacientul grav bolnav pe masa de operaţie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Victor Costache și-a dat astăzi demisia din funcţia de ministru al Sănătății. Premierul Ludovic Orban a luat act de aceasta şi a anunţat că secretarul de stat Nelu Tătaru va prelua interimar conducerea Ministerului Sănătăţii.

PSD Sibiu critică demisia ministrului Sănătăţii Victor Costache, pe care îl acuză că a ales calea uşoară când România se află "într-o profundă criză medicală", scrie Agerpres. 

"Ministrul Victor Costache a 'dezertat'. A ales calea uşoară şi şi-a înaintat demisia tocmai când România se află într-o profundă criză medicală. Doctorul Victor Costache şi-a lăsat pacientul grav bolnav, România, pe masa de operaţie şi a ales să îşi salveze pielea. Ministrul Victor Costache a lăsat în urmă 6 spitale contaminate, sute de cadre medicale infectate, zero stocuri de echipamente de protecţie, două luni în care România fără teste a fost lăsată fără apărare în lupta cu pandemia! El este ministrul Sănătăţii care în perioada de pandemie, când a fost diagnosticat în România primul pacient cu COVID-19, anunţa cu nonşalanţă că stocurile de materiale de protecţie sunt zero. În ciuda faptului că ştia din decembrie de epidemia din China, iar doctorul Arafat avertiza atunci că este doar o chestiune de timp până când virusul va ajunge şi în România, nu a făcut nimic. Ar fi avut timp suficient din decembrie până acum să achiziţioneze echipamentele şi materialele de protecţie specifice, dar nu a făcut acest lucru", se spune într-un comunicat de presă al PSD Sibiu.

Spitatele din România, ”într-o situație disperată”

Potrivit sursei citate, "toate spitalele din ţară sunt într-o situaţie disperată, iar cadrele medicale îşi riscă zilnic sănătatea datorită lipsei de echipamente medicale şi de protecţie specifice acestui tip de virus".

"Din păcate, românii îşi vor aminti de Victor Costache doar ca fiind ministrul care a încercat să privatizeze peste noapte, printr-o ordonanţă de urgenţă, sistemul public de sănătate, fără a avea toate avizele şi fără o dezbatere publică în prealabil. Şi uite-aşa, datorită incompetenţei PNL, vorbele doamnei Turcan se adeveresc: românii se culcă sănătoşi şi se trezesc morţi! În aceste condiţii, pe lângă testarea pentru COVID-19, membrii guvernului PNL ar trebui testaţi dacă, pe lângă incompetenţă, nu cumva au şi o doză uriaşă de inconştienţă!", se mai afirmă în comunicatul PSD Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel