DEMISIE Lucian Bode. Ministrul de Interne, în fața sondajului DCNews. Peste 20.000 de voturi
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a ieșit cu declarații de presă în urma cazului Onești, în care, doi oameni, fără nicio vină, au fost uciși de un bărbat în vârstă, revoltat pe ceea ce el considera că este o nedreptate.

Toate momentele de reacție palidă, precum și cele în care nu a reacționat, declarațiile de circumstanță sunt astăzi contorizate de ministrul Lucian Bode. Deși abia s-a acomodat cu fotoliul de la Interne, Lucian Bode pare să nu fi câștigat încrederea românilor, care consideră, în majoritate, că ministrul ar fi trebuit să-și dea demisia după tragedia de la Onești. 

Sondajul arată astfel: Întrebați ”Trebuie să demisioneze Bode, ministrul de Interne, după cazul Onești?”, 71,9% dintre români au răspuns ”DA”, reprezentând 16838 de voturi, iar 28,1% au răspuns ”NU”, reprezentând 6566 voturi. 

1. -imagine fara descriere- (onesti-ministru-demisie-lucian-bode-sondaj-dcnews_50258800.jpg)

Jurnalistul Val Vâlcu este de părere că, în spatele acestor procente, ar sta prestația neconvingătoare a ministrului, precum și nemulțumirile acumulate vizavi de poliție, de greșelile făcute în ultima perioadă (vezi descindere peste o femeie și fiica ei, la adresa greșită sau violențele polițiștilor de la Secția 16).

”Reacția ministrului a fost palidă. Noi n-am făcut sondajul la cald, ci ulterior, ceea ce arată că incidentele tot mai frecvente și mai grave care implică polițiști, dar și reacțiile de circumstanță ale ministrului au acest efect, pe care-l regăsim în sondaj.” a precizat Val Vâlcu. Jurnalistul a amintit că ancheta ulterioară de la Onești a fost efectuată chiar de unul dintre cei aflați pe lanțul de comandă, cu privire la care nu s-a lămurit dacă știa sau nu ce se întâmplă în momentul intervenției la fața locului, în apartamentul din Onești. 

”Promisiunile sunt total neconvingătoare. Ministrul Bode a avut timp să-și dea dovada competenței. Reacția publicului nu a fost la cald, a fost una care a rezultat la comportamentul de criză.” a conchis Val Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel