Demitere Voiculescu. Ludovic Orban: Este nu numai dreptul, este obligația constituțională a premierului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Guvernul României
Sursa: Guvernul României
Ludovic Orban, preşedintele PNL, a făcut primele declaraţii după ce premierul Florin Cîţu a decis să îl demită pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. 

"Legat de decizia dlui Cîţu de a elibera din funcţie ministrul Sănătăţii, este nu numai dreptul, ci şi obligaţia constituţională a premierului de a veghea la buna funcţionare a Guvernului şi de a interveni, când este necesar, pentru a asigura buna guvernare, punerea în practică a programului de guvernare şi servirea interesului public, chiar şi prin schimbarea unui ministru. 

Spun din capul locului că pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie şi că, din punctul nostru de vedere, această decizie a domnului prim-ministru este una care nu are nicio legătură cu decizia noastră politică fermă de a menţine actuala coaliţie de guvernare. Este o decizie care urmăreşte ca la Ministerul Sănătăţii, unul dintre cele mai importante din structura Guvernului, cu atât mai mult cu cât suntem într-un val 3 al pandemiei, evident tot USR-PLUS să desemneze un ministru", a declarat Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel