Democrații cer FBI-ului să investigheze dacă Parler are legături cu Federația Rusă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Democrații cer FBI să investigheze dacă Parler are legături cu Federația Rusă
Democrații cer FBI să investigheze dacă Parler are legături cu Federația Rusă
Democrații solicită investigația FBI cu privire la alternativa Twitter, Parler, în legătură cu legăturile cu Federația Rusă.

Carolyn Maloney, democratul de vârf din Comitetul de Supraveghere a Camerei, cere FBI-ului să efectueze o „examinare solidă” a rolului pe care site-ul Parler l-a jucat în luna ianuarie la evenimentele din Capitoliu, în special dacă platforma a fost un „potențial facilitator” al planificării sau incitării la violență.

Într-o scrisoare adresată joi FBI, a solicitat ca FBI să revizuiască dacă Parler a facilitat planificarea și a pus la îndoială dacă este „un potențial canal pentru guvernele străine care ar putea finanța tulburări civile în Statele Unite”. În text, Maloney a continuat să sublinieze întrebările ridicate cu privire la „finanțarea lui Parler și legăturile sale cu Rusia”. Comunitatea de informații a avertizat, în mod repetat, că Rusia, precum și alți adversari, au folosit rețelele sociale și alte măsuri „pentru a semăna discordia în Statele Unite și a interfera cu democrația noastră”.

"Compania a fost fondată de John Matze la scurt timp după ce a călătorit în Rusia împreună cu soția sa, care este rusă și a cărei familie ar avea legături cu guvernul rus", a scris Maloney, adăugând că "îngrijorările legate de conexiunile companiei cu Rusia au crescut", iar de atunci compania „a reapărut pe un serviciu de găzduire rus, DDos-Guard, după ce serviciile web Amazon i-au refuzat serviciile”.

Parler a fost eliminat de pe Google Play și Apple App Store după evenimentele de la Capitolul SUA. La scurt timp, Amazon Web Services a deconectat, de asemenea, Parler de pe serverele sale, informează FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel