Demolare magazine metrou. Răzvan Cuc: Politicienii USR-Plus au scos ranga în războiul lor! Să vă spun de ce este un ABUZ
Autor: Doinița Manic pe 07 apr, 17:24 | Personalități politice

Captură video: Realitatea.net

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor în guvernele Grindeanu și Tudose, susține că demolarea spațiilor comerciale de la metrou este un abuz al politicienilor USR PLUS.

VEZI ȘI: Scandal la Metrorex. Reprezentanții spațiilor comerciale, către primarul Sectorului 2: Nu se poate așa ceva! / FOTO

"Politicienii USR-Plus au scos ranga în războiul lor cu bucureștenii! Demolarea chioșcurilor de la stația de metrou Ștefan cel Mare, de astăzi, este încă o dovadă a disprețului absolut pe care ministrul Drulă de la transporturi și colegii săi din USR-Plus îl au pentru bucureșteni! Azi bucureștenii l-au văzut pe primarul sectorului 2 mânându-și personal forțele în lupta cu spațiile comerciale și pe directorul Metrorex cu ranga în mână! Păziți de Poliția Locală a sectorului 2, aceștia au luat cu asalt magazinele din stația de metrou. Unele nu fuseseră nici măcar golite, aveau marfă înăuntru. Înțeleg că dl. Drulă își apără camaradul pe care l-a instalat în fruntea Metrorex. Sunt amândoi la fel de „competenți”. Înțeleg și că pe acest ministru îl deranjează sindicatele de la metrou. Dar nu înțeleg și nu sunt de acord în niciun fel cu abuzul la care s-a ajuns azi.

Să vă spun de ce este un abuz. Dincolo de toate relațiile comerciale dintre Metrorex și proprietarii afacerilor din stațiile de metrou (sindicaliști sau nu, nu are nicio importanță), o astfel de acțiune cum este demolarea forțată poate avea loc doar după ce a fost încuviințată de o instanță de judecată și numai în prezența unui executor judecătoresc. Altfel este un abuz grosolan! Faptul că singurul primar care a răspuns invitației domnului Drulă îi este coleg de partid spune multe despre această acțiune. În sectorul 2 sunt doar trei stații de metrou, în celelalte sectoare sunt mai multe. De ce s-a grăbit primarul acesta să intervină? De ce nu se întâmplă la fel în celelalte sectoare? Pentru că, în afară de sectorul 1, celelalte sectoare din București nu au primar userist.

VEZI ȘI: Directorul Metrorex încearcă să deschidă un spațiu comercial cu ranga

 

Operațiunea „ranga”

 

Cum a justificat acest domn, Radu Mihaiu, demolarea? A emis o decizie de primar! Apoi a pus-o imediat în executare. Nu a trecut-o nici măcar prin filtrul Consiliului Local. Dacă dl. Drulă i-a dat ordin, dl. Mihaiu s-a executat și a trecut la operațiunea „ranga”! Dincolo de barbaria celor întâmplate azi la metrou, mai trebuie adăugat ceva. În spațiile comerciale din stațiile de metrou lucrează foarte mulți oameni. Asociația lor spune că în jur de 1.600. Demolarea începută azi înseamnă lipsirea a 1.600 de familii de un venit care le asigura supraviețuirea. La ce pot spera acești oameni cu un guvern care nu a făcut nimic pentru românii afectați de pandemie? Un guvern sub care economia românească face, pe zi ce trece, pași spre mormânt!

Va da dl. primar o decizie prin care le va asigura banii pentru mâncare sau medicamente? Le va da locuri de muncă la firma sa de IT (iată că nimic nu este întâmplător în „cumetriile” useriste)? Nu, USR-Plus nu face și nu va face nimic pentru români. Dimpotrivă! Așa cum spunea ministrul Drulă: legea e lege pentru toți, dar sigur nu se referea la el și la colegul lui primar de la sectorul 2.", a scris Răzvan Cuc pe pagina sa de Facebook. 

VEZI ȘI: Cătălin Drulă le-a mulţumit primarilor şi directorului Metrorex pentru desfiinţarea spaţiilor comerciale de la metrou. "Un cartel se destructurează cu ranga"

Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri