Demonstraţii împotriva restricţiilor au loc și în Germania
Autor: Alexandru Ichim pe 28 noi 2020 / 18:49 | Internațional

Foto cu caracter ilustrativ

Nu doar în Marea Britanie și Franța au avut loc manifestații în cursul acestei zile ci și în Germania.

Sute de persoane au manifestat sâmbătă în oraşul Frankfurt pe Odra din estul Germaniei împotriva restricţiilor impuse în această ţară pentru stăvilirea noului tip de coronavirus, informează dpa, scrie Agerpres. Protestatarii s-au adunat în acest oraş amplasat lângă frontiera cu Polonia, la eveniment fiind prezente importante efective ale poliţiei. În jur de 1.500 de participanţi s-au înregistrat pentru a participa la demonstraţia organizată de mişcarea germană Querdenken.Împreună cu oaspeţi din Polonia, dintre care unii fluturau drapele poloneze, organizatorii au declarat că vor să manifesteze "pentru pace şi libertate".

În paralel, erau planificate două contrademonstraţii

 

Un purtător de cuvânt al oraşului Frankfurt pe Odra i-a îndemnat pe locuitori să stea acasă.Poliţia a atenţionat că în timpul demonstraţiilor trebuie respectată distanţarea socială, iar participaţii trebuie să poarte măşti de protecţie. Cu toate acestea, unii dintre participanţii la manifestaţia împotriva restricţiilor dictate de pandemie stăteau aproape unii de alţii şi nu purtau măşti.Fondatorul mişcării Querdenken, Michael Ballweg, a declarat că acţiunea este una paşnică. "Suntem o mişcare paşnică, în care nu este loc de extremism, violenţă, antisemitism şi idei inumane", a dat el asigurări.

Serviciile de securitate, în alertă 

Serviciile de securitate germane urmăresc evenimentele organizate de Querdenken, după ce persoane cunoscute drept extremişti au început să apară la manifestaţii.În oraşul Slubice de pe partea cealaltă a frontierei poloneze, au fost permise doar patru manifestaţii cu câte cinci participanţi fiecare. Autorităţile locale au anticipat că participanţi din Polonia vor merge la manifestaţia din Frankfurt pe Odra.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri