Deneuve şi Binoche, duel de actriţe în deschiderea festivalului internaţional de film Mostra din Veneţia
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp

Magia filmului şi regizorul japonez Hirokazu Kore-eda le-au adus pentru prima oară împreună pe actriţele Catherine Deneuve şi Juliette Binoche, două legende ale cinematografiei franceze, în filmul 'La verité', care a inaugurat cea de-a 76-a ediţie a festivalului internaţional de film Mostra din Veneţia, relatează miercuri EFE.

Prima producţie europeană - filmată în Franţa - a laureatului de anul trecut al premiul Palme d' Or la Cannes le are pe cele două actriţe în rolurile de mamă şi fiică în această dramă de familie, cu accente de comedie şi care se joacă cu cele două planuri realitate şi ficţiune.

Proiecţia filmului pentru jurnalişti a fost primită cu reţinere, însă aşteptarea în sala de presă, plină ochi, a fost maximă întreaga echipă fiind primită cu aplauze entuziaste.

În film, Deneuve o interpretează pe Fabienne, o glorie apusă a filmului, care se cramponează de lumea imaginară şi refuză realitatea, inclusiv complicata relaţie cu fiica sa Lumir (Binoche), care trăieşte la New York şi care decide să o viziteze pentru câteva zile în compania soţului (Ethan Hawke) şi a fiicei sale.

Eroina filmului 'Belle de jour' a asigurat că personajul interpretat nu are nicio legătură cu ea.

"Joc rolul unei actriţe dar am impresia că am făcut un rol bun de compoziţie, pentru că universul acestei actriţe şi relaţia cu fiica ei sunt departe de mine", a asigurat Deneuve.

Binoche, care în film joacă rolul unei scenariste, a mărturisit însă că are ceva din firea obsesivă a lui Fabienne. "Şi atunci când gătesc mă dedic cu totul, cred că a avea un mijloc prin care să te poţi exprima este un privilegiu", a spus actriţa.

La baza filmului 'La verité' se află, potrivit lui Kore-eda, un scenariu scris de el în 2003. După mai mulţi ani, în 2011, a cunoscut-o pe Binoche, iar când actriţa i-a mărturisit că i-ar plăcea să lucreze cu el, Kore-eda a reluat proiectul, dar a schimbat locaţia.

"M-am gândit că ar fi interesant să filmez în Franţa, dar aveam nevoie de actriţe care să reprezinte chintesenţa cinematografiei franceze", a explicat regizorul japonez, care anul trecut a fost recompensat cu premiul Donostia la Festivalul de Film de la San Sebastian.

Kore-eda, un maestru al dramei de familie, pune de data aceasta accentul pe lupta dintre o mamă şi fiica ei pentru a se înţelege. "Deşi nu ajung la un răspuns final, ele încearcă să se accepte una pe cealaltă, este ceea ce doream să redau, dar există şi alte lucruri de descoperit, precum magia şi minciunile care există în orice familie şi care o fac să funcţioneze", a încheiat el.

Cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia se va desfăşura în perioada 28 august - 7 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel