”Depășirea pragului de 6 la mie”, înlocuită cu ”intrarea în carantină”. Sorin Cîmpeanu, anunț despre școala online. Apel ferm!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
captură Antena 3
captură Antena 3
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț de ultim moment despre trecerea integrală în online a școlilor. 

Se așteaptă semnătura lui Vlad Voiculescu

Se va trece la școala online doar în momentul în care localitățile vor intra în carantină, a anunțat Sorin Cîmpeanu. Astfel, ministrul Educației a precizat că ”am semnat și transmis spre semnare Ministerului Sănătății ordinul de ministru comun Educație-Sănătate, prin care se va înlocui sintagma ”depășirea pragului de 6 la mie rată de infectare” cu sintagma ”intrare în carantină”. Acest lucru se află și-n analiza Comitetului Național pentru Situații de Urgență, unde sunt convins că se va găsi înțelegere pentru importanța școlii, pentru a avea pierderi educaționale cât mai mici cu putință”. Jurnalista Antena 3 Cătălina Porumbel a anunțat că propunerea se află din această dimineață pe masa ministrului Sănătății, care, până la această oră, nu ar fi venit cu niciun răspuns. 

Ministrul a afirmat că elevii care învață online de mai multe luni suferă nu numai pierderi școlare, ci și tulburări comportamentale generate de lipsa de socializare. 

Vezi și: Se schimbă structura anului școlar. Vacanță de trei săptămâni în aprilie-mai 2021. Cîmpeanu: Perioada cea mai critică

”Acestea sunt argumentele în baza cărora am solicitat trecerea integrală în online a școlilor să se facă doar atunci când localitățile intră în carantină” a spus Sorin Cîmpeanu. 

Ministrul Educației a mai spus că ”școlile trebuie să funcționeze atât timp cât alte locații rămân deschise”, dând exemplul Capitalei, care, în ciuda ratei de infectare de peste 6 la mie, nu se află în carantină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel