Tarzan, un cimpanzeu dependent de alcool și țigări, a fost ținut 25 de ani legat de gât. Acum a fost eliberat
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Un cimpanzeu pe nume Tarzan care a fost ținut legat de gât timp de 25 de ani pentru că era dependent de alcool și țigări a fost acum eliberat.

Dependent de alcool și țigări, un cimpanzeu ținut 25 de ani legat de gât, în orașul Bunia din Congo, a fost în sfârșit eliberat, relatează Mediafax. Cei care l-au ținut pe Tarzan în lanțuri timp de 25 de ani l-au cumpărat în anii 90, când se născuse. Acum, este în sfârșit liber datorită intervenției asociației Conserv Congo, scrie „La Stampa”.

Tarzan a fost observat la începutul acestui an de către cei de la Conserv Congo într-un cartier foarte sărac din Bunia: era ținut captiv, cu un lanț mare la gât. Animalul fusese folosit inițial pentru selfie-uri cu turiști, cu 10 dolari pe fotografie. Crescând, a devenit agresiv și periculos, iar oamenii au început să se sperie de el.

 

Cum a ajuns cimpanzeul să fie dependent de alcool și țigări

Pentru a-l liniști, „stăpânii” i-au dat alcool și țigări. Devenit dependent, inutil și mai puțin docil, cimpanzeul a fost lăsat în mizerie, într-un loc izolat. Era considerat un fel de mascotă de cartier: când activiștii pentru drepturile animalelor au început să negocieze pentru eliberarea sa, mulțimea a refuzat ca Tarzan să fie luat. În cele din urmă, un veterinar l-a sedat.

După două zile de călătorie, Tarzan a ajuns în Lwiro, unde ar trebui să-și petreacă restul vieții într-un mediu semi-sălbatic, înconjurat de alte exemplare din specia sa.

„Și-a găsit în sfârșit libertatea și sprijinul de care a avut nevoie toată viața.”, spune Conserv Congo.

Se pare că cimpanzeii au nevoie de afecțiune din partea oamenilor, iar atunci când o primesc sunt chiar prietenoși. Tarzan ar fi putut deveni agresiv tocmai din cauză că a a avut parte de rele tratamente din partea celor care ar fi trebuit să îl îngrijească. Cazul unui alt cimpanzeu, din Anglia, confirmă faptul că aceste animale iubesc oamenii. El a fost filmat atunci când se bucura pentru că interacționează din nou cu vizitatorii grădinii zoologice în care se afla. Totul după ce luni de zile nu a mai văzut oameni din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Pe cimpanzeul din Anglia în cheamă William și are 38 de ani. El trăiește la Grădina Zoologică Twycross, din Little Orton, Leicestershire, Anglia și a fost surprins în timp ce bătea din palme și sărea de bucurie.

VEZI ȘI: Reacția unui cimpanzeu atunci când vede din nou oameni face înconjurul lumii / VIDEO viral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel