Deputat, amenințat cu moartea. Rafală de GLOANȚE asupra casei sale
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Un parlamentar a primit o amenințare cu moartea prin e-mail și a fost luată în serios de poliție.

Deputatul german de origine senegaleză Karama Diaby a primit o amenințare cu moartea prin e-mail, luată în serios de poliție, care a deschis o anchetă, conform Agerpres.

Reședința aceluiași deputat social-democrat din Halle (ex-RDG) fusese deja lovită de gloanțe săptămâna trecută.

Amenințare cu moartea

Parlamentarul de 58 de ani a primit un mesaj de amenințare cu moartea, semnat de „Orchestra de muzicieni ai loviturii de stat", încheiat cu „Heil Hitler", a transmis presa locală, care a publicat o copie a mesajului.

Mesajul amintea de alesul conservator pro-migranți Walter Lubke, ucis în iunie 2019 la domiciliul său din Kassel. Principalul suspect de acest omor este un membru al mișcării neonaziste.

Primul deputat de culoare ales în fosta RDG

Diaby, care s-a născut și crescut în Senegal, este primul deputat de culoare din Germania, ales într-o circumscripție din fosta RDG, o regiune unde xenofobia este în creștere.

El a primit sprijinul mai multor partide germane după descoperirea urmelor de gloanțe pe zidurile casei sale.

Vicepreședintele social-democraților, solidar cu Diaby

Vicepreședintele Partidului social-democrat, Kevin Kuhnert, a anunțat vineri că se va întâlni cu Diaby „pentru a-i aduce un sprijin vizibil, dar și pentru a discuta despre modul în care angajamentul democratic poate fi protejat mai bine".

Amenințări cu moartea, agresiuni fizice și verbale fac să sporească îngrijorarea în Germania în fașa multiplicării violentelor împotriva aleșilor sării într-un context de rigidizare a climatului politic sub presiunea extremei drepte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel