Deputatul PNL Mircea Banias, despre lupta dusă cu COVID-19. ”Nu mi-a venit să cred”. RISCUL major
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Deputatul PNL Mircea Banias este al treilea parlamentar care a fost testat pozitiv la coronavirus, iar între timp s-a vindecat, el beneficiind de testare fără a prezenta simptome.

Mircea Banias a a fost testat sâmbătă 12 martie, iar luni, pe 14 martie, a și primit rezultatul. Potrivit declarațiilor parlamentarului, el nu a fost contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv anterior și nu a participat la reuniunile politice unde a luat parte senatorul Vergil Chițac, și el confirmat pozitiv. De asemenea, nu a făcut deplasări în zone aflate sub atenționare.

Marți, 7 aprilie, el a povestit la Realitatea Plus cum a trecut peste această infectare, după ce a fost testat în regim de urgență, iar în aceeași zi cu rezultatul a ajuns la spital, unde a fost izolat pentru a nu răspândi boala:

”Se vor împlini patru săptămâni de când am fost testat pozitiv. Imediat după ce am primit rezutatul am fost internat în spitalul de boli infecțioase din Constanța. Eu nu am avut simptome. Sunt unul dintre cazurile fericite, pentru că nu am avut simptome, nu am avut complicații. Practic, dacă nu aș fi fost testat împreună cu colegii mei în ziua învestirii Guvernului Orban, nu aș fi știut că port acest virus, că sunt infectat cu coronavirusul și exista riscul să pot infecta și pe alți oamenii, deci să-l transmit”, a povestit deputatul.

A aflat la timp și a ajuns la spital

Din fericire, am aflat la timp. Am colaborat cu cei de la DSP Constanța, în cadrul unei anchete epidemiologice și, din fericire, nimeni din lista de contacți nu a fost infectat. La mine nu a fost niciun semn și, deși știam că există și pacienți asimptomatici, nu mi-a venit să cred că în momentul în care o doamnă doctor de la Direcția de Sănătate Publică a municipiului București mi-a comunicat că sunt pozitiv! Am crezut că e o greșeală și am rugat-o să verifice din nou. Din păcate, nu a fost nicio greșeală. Imediat ce am aflat, am sunat la 112 și am fost luat de o ambulanță și am fost internat în spital, unde am stat 14 zile. Așa e procedura, mi s-au repetat testele, iar după două teste negative am fost externat. În acest moment, sunt în izolare acasă. În spital am urmat un tratament pe baza unor protocoale”, a mai spus Mircea Banias, la Realitatea Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel