DESCARCĂ de urgență noua versiune WhatsApp! Date VIRUSATE pe vechile versiuni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
telefon
telefon
Instalează cât mai repede noua versiune WhatsApp! În caz contrar, riști să te trezești cu viruși în telefon.

Utilizatorii WhatsApp ar trebui să acceseze Google Play Store sau App Store și să se asigure că au cea mai recentă versiune a aplicației deoarece hackerii introduc un cod care virusează fișierele video MP4.

Threatpost are o explicație detaliată privind această eroare, dar esențial este că hackerii pot corupe memoria unui dispozitiv prin manipularea metadatelor (informații precum titlu, deținători de drepturi etc.) a unui fișier video MP4. Atacul este posibil doar atunci când fișierul este redat pe WhatsApp, ceea ce poate permite ”atacatorului” să preia controlul asupra anumitor părți ale dispozitivului și să instaleze sau să ruleze un cod de la distanță.

Este bine să nu deschideți mesaje sau fișiere primite pe WhatsApp chiar și dacă vin de la prieteni apropiați. Nici ei nu ar putea ști că fișierele sunt virusate. 

Vestea bună este că WhatsApp a descoperit deja vulnerabilitatea și nu mai sunt probleme în ultima actualizare a aplicației

”WhatsApp are grijă de confidențialitatea utilizatorilor săi și lucrează constant pentru îmbunătățirea securității serviciului. Facem rapoarte publice despre posibilele probleme pe care le-am rezolvat în conformitate cu cele mai bune practici din industrie. În acest caz, nu există niciun motiv să credem că utilizatorii au fost afectați”, au transmis reprezentanții WhatsApp.

În orice caz, veți fi protejat împotriva erorii dacă descărcați versiunea WhatsApp 2.19.274 pe Android sau versiunea 2.19.100 pe iOS, scrie 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel