Deschidere restaurante București. Se ridică restricțiile? Decizie pentru Capitală, după ce a intrat în scenariul galben
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență intră în ședință chiar astăzi, la ora 13:00, când discută despre restricțiile din București. Capitala a ieșit din scenariul roșu al infectărilor cu coronavirus și a intrat, de miercuri, în scenariul galben. 

Contre Berbeceanu - Nicușor Dan

De miercuri a anunțat și prefectul Traian Berbeceanu că măsurile de relaxare pot intra în vigoare chiar de sâmbătă, dacă incidența va fi sub 3 la mie joi și vineri. ”Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență, gradul de infectare și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care și mâine, și poimâine incidența va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare la acest moment, atât cât reglementările legale ne permit să o facem”, spunea Traian Berbeceanu la Digi24. 

În urmă cu o zi, joi, primarul Capitalei, Nicușor Dan, afirma: ”Să mai aşteptăm câteva zile, ca să vedem că această situaţie se stabilizează. Aşa, pe cifre, am fost la 1.000 pe zi, am fost la 2.000 pe zi şi acum pare că suntem undeva la 200-300-400 pe zi”.

Primarul, pas în spate în fața prefectului

În contextul contrei cu prefectul, primarul a revenit cu precizări pe Facebook: ”Sunt pe aceeaşi lungime de undă cu prefectul Capitalei în privinţa relaxării restricţiilor legate de COVID-19. Suntem amândoi membri în Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi acolo, împreună cu specialiştii, vom lua curând decizia oficială. Îmi doresc să relaxăm cât mai repede restricţiile şi, în acelaşi timp, trebuie să ne asigurăm pe cât posibil că nu ne întoarcem în scenariul negativ. Bucureştenii (inclusiv oamenii din domeniul educaţiei, culturii, HORECA etc) vor predictibilitate şi trebuie să ne străduim să oferim asta”. 

Dacă astăzi, la ora 13:00, se va lua decizia ridicării restricțiilor, vor funcționa, la o capacitate de 30% sălile de spectacole, cinematografele, restaurantele, cafenelele și barurile. În același timp, va fi permisă activitatea cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel