Descinderi la firme și persoane care ar fi obţinut ilegal indemnizații pentru artiști / Video
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Captură video Poliția Română
Foto: Captură video Poliția Română
Miercuri, 23 iunie, au fost efectuate zeci de percheziții în mai multe județe ale țării, obiectul fiind același: obținerea unor indemnizații alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19, de către falși artiști. 

57 de percheziții au fost efectuate astăzi, 23 iunie, la firme și persoane bănuite că au obținut ilegal indemnizații de la stat pentru artiștii afectați de pandemia de Covid-19.

13 percheziții în Craiova, Pitești, București și Drobeta Turnu-Severin

IPJ Dolj transmite, citat de IGPR, că 'în această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au efectuat 13 percheziții, la persoane fizice și juridice din Craiova, Piteşti, Bucureşti şi Drobeta Turnu-Severin, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.'

Începând cu anul 2020 și până în prezent, 10 persoane, din județul Dolj, ar fi invocat calitatea de artist-interpret și ar fi depus, la autoritatea competentă, înscrisuri falsificate, în vederea obținerii unor indemnizații alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19.

'Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanții autorității competente, cu privire la existența unor relații contractuale de prestări servicii, anterioare declanșării pandemiei de COVID-19.', informează IGPR, precizând că prejudiciul cauzat este de aproximativ 250.000 de lei.

'În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente ce pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal.

De asemenea, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere. Cercetările sunt continuate, urmând să fie dispuse măsuri legale. La activități au participat și polițiști ai D.G.P.M.B. – Sectorul 1, I.P.J. Mehedinţi şi I.P.J. Argeş, precum şi jandarmi ai G.J.M. Craiova.', încheie comunicatul. 

Alte 44 de percheziții în Giurgiu, Ilfoc, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Gorj și București 

Un alt comunicat al IGPR arată că alte 44 de mandate de percheziție domiciliară au fost puse în executare, tot astăzi, la societăți comerciale și persoane fizice, în județele Giurgiu, Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Gorj și în municipiul București.

'În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, cu sprijinul colegilor din Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Gorj și București, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 44 de mandate de percheziție domiciliară, la societăți comerciale și persoane fizice, în județele Giurgiu, Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Gorj și în municipiul București.', arată IGPR.

'Activitățile se realizează într-un dosar penal, având ca obiect obținerea ilegală de indemnizații pentru întreruperea activității artistice, în perioada pandemiei (2020-2021).

În fapt, administratorii mai multor societăți comerciale sunt bănuiți ca ar fi întocmit, în fals, mai multe contracte de prestări de servicii muzicale, cu 80 de persoane fizice, care ar fi fost depuse la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, obținând în mod ilegal 300.000 de lei.

În cadrul acțiunii, polițiștii pun în executare 87 de mandate de aducere.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Giurgiu și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București.', mai transmite Inspectoratul General al Poliției Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel