Descoperire fără precedent. Trăsură aproape intactă, în apropiere de Pompei / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Descoperire fără precedent. Trăsură aproape intactă, în apropiere de Pompei / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Descoperire fără precedent. Trăsură aproape intactă, în apropiere de Pompei / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O echipă de arheologi italieni a descoperit o trăsură ceremonială antică, din perioada romană, în apropiere de zidurile orașului Pompei.

Trăsura ceremonială antică, scoasă la iveală de arheologi, a fost descoperită în apropierea grajdurilor unei antice vile romane, lângă orașul Pompei, distrus în anul 79, în urma erupției vulcanului Vezuviu.

Potrivit BBC, experții consideră că trăsura romană era folosită în timpul festivităților și paradelor, fiind într-o stare „excelentă de conservare”. Trăsura ceremonială are componente de fier, bronz și decorațiuni din cositor, dar și funii și elemente florale decorative sculptate, aproape intacte.

Arheologii au lucrat aproape două luni la dezvelirea trăsurii, pentru ca aceasta să nu fie afectată sub nicio formă.

„Această descoperire este una extraordinară, care ne ajută să înțelegem mai bine lumea antică. Luând în considerare faptul că izvoarele istorice ne arată că astfel de trăsuri erau folosite de preotese și femei, nu putem exclude posibilitatea ca trăsura să fi fost folosită în timpul ritualurilor sau ceremoniilor de căsătorie”, a spus Massimo Osanna, directorul sitului arheologic, citat de BBC, informează Tion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel