Descoperire uimitoare, făcută de către doi scafandri într-un râu din Florida. ”E o călătorie în timp”. FOTO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Doi scafandri din Florida au făcut o descoperire incredibilă. Vezi ce au găsit într-un râu.

Doi scafandri din Florida au descoperit într-un râu un os de mamut care datează cel mai probabil din Epoca de gheață, scrie Fox News. Osul, lung de 1,2 metri și greu de aproape 25 de kilograme, a fost găsit în râul Peace. Cei doi scafandri, Derek Demeter și Henry Sadler, l-au numit o descoperire „uimitoare”.

”M-a strigat, mi-a spus: ”Hei, Derek. Am găsit ceva!”. Oh, Doamne, a fost foarte, foarte tare.”, a povestit unul dintre ei.

Ambii sunt paleontologi amatori și au mai dezgropat alte oase preistorice. În aceeași zi, au descoperit părți ale unui rechin dispărut și dintele unui tigru cu dinți sabie. Anterior, Sadler mai găsise dinți de mamut în același râu.

„Este la fel ca astronomia, e o călătorie în timp. Te joci cu imaginația, așa că te duci mereu mai departe spunând: ”uau, oare ce o să se întâmple de această dată?”, a mărturisit Demeter.

Osul ar aparține unui mamut columbian, care a rătăcit în zona Floridei într-o perioadă cuprinsă între 2,6 milioane și 10.000 de ani în urmă. Demeter a declarat că cel mai probabil are o vechime de 100.000 de ani. Vârsta exactă este totuși dificil de determinat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel