Descoperire IMPORTANTĂ legată de COVID-19. E INCREDIBIL ce dezvoltă copiii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Deși s-a demonstrat științific faptul că tinerii nu sunt atât de vulnerabili la COVID-19, o nouă descoperire aruncă în aer tot ceea ce se știa despre anticorpi.

Încă din primele zile ale pandemiei de COVID-19, oamenii de știință au observat că tinerii par să fie mai puțin sensibili la dezvoltarea COVID-19, deși motivele exacte pentru care aceștia nu sunt atât de vulnerabili nu sunt cunoscute. 

Un nou caz aruncă în aer tot ceea ce se știa despre COVID-19

În prezent, un caz neobișnuit în Australia poate oferi o perspectivă unică asupra misterului legat de dezvoltarea anticorpilor, datorită experienței unei tinere familii din Melbourne. În această familie de cinci persoane, cei doi părinți s-au îmbolnăvit de COVID-19 după ce au participat la o nuntă, fără ca tinerii să fie prezenți. Cu toate acestea, simptomele nu au apărut decât la câteva zile după ce s-au întors din călătorie și, astfel, i-au expus și pe copii la virus.

Odată ce au început simptomele, inclusiv tuse, nas înfundat, febră și cefalee, întreaga familie a fost testată pentru virus. Totuși, testele părinților au revenit pozitive iar cele ale copiilor negative. Partea interesantă abia apoi s-a întâmplat. Angajații domeniul sănătății au cerut familiei să repete testele, dar din nou testele pentru copii au fost negative, chiar dacă doi dintre băieții din familie prezentau simptome ușoare.

Este primul astfel de caz

Cel mai mic dintre copii, o fetiță de 5 ani, a rămas asimptomatică, chiar dacă a dormit frecvent în același pat cu părinții în timpul bolii. Ulterior, cercetătorii au cerut familiei să ia parte la un studiu, analizând probe de sânge, salivă, scaune și urină și prelevând exsudate la fiecare 2-3 zile. 

Destul de ciudat, în ciuda testelor repetate care arată că tinerii au fost în mod constant negativi, cercetătorii au descoperit anticorpi specifici SARS-CoV-2 în saliva tuturor membrilor familiei și în teste serologice detaliate. Cu alte cuvinte, copiii nu au fost testați pozitiv niciodată, dar un anumit nivel de expunere la virus a declanșat totuși un răspuns imun în interiorul lor și unul aparent capabil să contracareze infecția.

„Cel mai mic copil, care nu a prezentat niciun simptom, a avut cel mai puternic răspuns anticorpic”, spune imunologul Melanie Neeland de la Institutul de Cercetări pentru Copii Murdoch (MCRI). Mecanismele din spatele răspunsului imun al copiilor nu sunt încă pe deplin înțelese, dar a afla cum și de ce au fost activate răspunsurile imune ale acestora (în absența oricăror cazuri confirmate de virus), ar putea arunca multă lumină asupra susceptibilității copiilor la COVID-19, potrivit Science Alert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel