Descoperire șocantă la ZOO Berlin. Părinții unui pui de urs polar sunt frate și soră
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
La grădina zoologică din Berlin s-a descoperit faptul că părinții unui ursuleț polar sunt frate și soră. Oamenii de știință s-au declarat dezamăgiți. 

Iubitorii de animale din Berlin au avut un şoc marţi când au aflat că părinţii îndrăgitului urs polar Hertha sunt de fapt frate şi soră, informează Agerpres, citând DPA. Hertha - numită după echipa locală de fotbal - s-a născut la grădina zoologică Tierpark din estul Berlinului în decembrie 2018.

Mama ei, Tonya, s-a născut la Moscova în 2009, însă documentele care o însoţeau erau greşite, a declarat marţi directorul Tierpark, Andreas Knieriem. Volodya, tatăl Herthei, a fost trimis în Olanda în 2019 din Berlin. El avea aceiaşi părinţi ca Tonya, potrivit anunţului făcut de grădina zoologică marţi.

Descoperire șocantă

Descoperirea a fost făcută când un biolog de la Grădina Zoologică din Moscova a sesizat informaţii contradictorii despre data naşterii Tonyei în documente vechi. S-a dovedit că o altă femelă de urs polar s-a născut la Moscova cam în acelaşi timp. O analiză genetică a confirmat suspiciunea că a existat o confuzie.

"Această greşeală serioasă este un regres regretabil pentru munca atentă depusă în cadrul programului european de reproducere", a declarat Knieriem.

El a adăugat, totuşi, că a fost un caz de eroare umană, însă nu l-a atribuit Grădinii Zoologice din Moscova. Personalul de acolo a fost complet transparent, a adăugat Knieriem.

Pui de panda, la Zoo Berlin

Meng Xiang şi Meng Yuan, primii pui de panda născuţi în Germania, se pregătesc să-şi facă debutul în public joi, când numeroşi vizitatori sunt aşteptaţi la Zoo Berlin pentru a le admira pe cele mai noi vedete ale acestei grădini zoologice, informează DPA, scrie Agerpres. 

Înainte de a fi prezentaţi oficial publicului, cei doi pui de panda, în vârstă de cinci luni, s-au întâlnit miercuri dimineaţă cu reprezentanţii presei. Potrivit îngrijitorilor de la Zoo Berlin, puii şi mama lor, Meng Meng, şi-au petrecut până acum cea mai mare parte a timpului într-un spaţiu izolat şi inaccesibil vizitatorilor.

Fanii lor au trebuit să se mulţumească cu vizionarea unor fotografii ale celor doi pui de panda, supranumiţi Pit şi Paule de îngrijitorii lor berlinezi, care le-au monitorizat evoluţia urmărind dezvoltarea, în ultimele luni, a celebrului tipar alb-negru la nivelul blănii acestor animale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel