Desertul neașteptat de delicios. Coaceți niște bile din aluat și amestecați-le cu cremă de ciocolată! Rețeta senzațională
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Acest desert este neașteptat de delicios, iar rețeta nu este complicată deloc. Iată cum se prepară. 

Ingrediente pentru biscuiți

– 150 g de zahăr

– 1 ou

– 100 g de smântână

– 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1/4 linguriță de sare

– 100 g de unt moale

– 350 g de făină cernută

Vezi și: Dulceață "5 minute". Cea mai ușoară rețetă: Fierbe rapid!

Ingrediente pentru cremă

– 600 ml de lapte

– 2 ouă

– 110 g de zahăr

– 4 linguri pudră de cacao

– 4 linguri de făină cernută

– 100 g de unt

– 100 g de ciocolată

– coaja unei portocale

– 1 strugure pentru decor

– 1 kiwi pentru decor

Vezi și: Prăjitura "4 linguri". Rețeta extrem de simplă: Se amestecă toate ingredientele și se bagă la cuptor

Cum se prepară

Pregătiți aluatul: combinați într-un bol zahărul cu 1 ou. Bateți ingredientele, folosind telul. Apoi adăugați smântâna, untul moale, bicarbonat de sodiu și sarea. Omogenizați ingredientele.Turnați în bolul cu ingredientele omogenizate făina cernută. Frământați aluatul. Modelați din aluatul obținut niște bile de mărimea unei alune, scrie bucatarul.eu. Așezați bilele pe o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Pregătiți crema: turnați într-o cratiță laptele, spargeți 2 ouă și turnați zahărul. Amestecați ingredientele. Puneți cratița pe foc și aduceți-o până la fierbere. Adăugați pudra de cacao și amestecați. Apoi adăugați făina cernută și iar omogenizați crema. Fierbeți crema la foc mic, amestecând încontinuu, până aceasta se îngroașă.

Adăugați în cremă untul și ciocolata, apoi amestecați bine până se dizolvă ingredientele. Adăugați coaja rasă de portocală. Amestecați crema și lăsați-o să se răcească. Adăugați biscuiții copți în cratița cu cremă. Amestecați cu grijă compoziția. Tapetați fundul și bordura unei forme detașabile cu hârtie de copt. Turnați compoziția în formă și uniformizați-o. Dați desertul la frigider pentru 12 ore. Apoi așezați-l pe un platou. La dorință, puteți decora tortul cu struguri și kiwi.

Vezi și: Prăjitură cu rom și cafea pentru weekend. Rețeta fabuloasă

Negresă rapidă. Ai nevoie de 200 g de ciocolată, 4 ouă și o linguriță de praf de copt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel