Desfiinţare SIIJ. Stelian Ion a explicat decizia: "6 rechizitorii şi foarte multe clasări"
Autor: Florin Răvdan pe 13 ian, 18:36 | Justiție

Stelian Ion, ministrul Justiţiei, anunţă de ce vrea desfiinţarea SIIJ. Sursa: Pexels

Stelian Ion, ministrul Justiţiei din partea USR-PLUS, a explicat de ce vrea desfiinţarea SIIJ. 

„Va fi desființată Secția Specială și nu va dura mult până se va întâmpla acest lucru. Secția Specială nu a fost eficientă, ne uităm la numărul de dosare soluționate, a avut în doi ani și ceva 6 rechizitorii, câteva declinari de competență și foarte multe clasări. Au fost multe probleme legate de Secția Specială. S-a pornit cu stângul de la început, era o vreme în care se dorea control asupra justiției, unii magistrați să fie descurajați și alții susținuți, astea au fost discuțiile inițiale când dl Iordache a susținut-o ca interpus al celor care l-au trimis acolo cu această misiune.

Când au fost întrebați chiar magistrații dacă e în regulă să se înfiinţeze o astfel de secţie, marea majoritate a celor care s-au exprimat au spus că nu este potrivită o astfel de reglementare. Să spui că marea majoritate a magistraților și-ar fi dorit o astfel de secție este greșit. Asta nu înseamnă că nu vor fi anchetați magistrații, dacă vorbim de un abuz într-un dosar.

Ce-mi doresc eu e cât mai repede să fie discutată această chestiune în cadrul CSM. Mă voi duce acolo, voi veni cu toate argumentele adunate în timp și voi susține această cauza a desființării Secției Speciale”, a declarat Stelian Ion la Antena 3. 

Te-ar putea interesa și ....
Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri