Desfiinţare SIIJ. Stelian Ion a explicat decizia: "6 rechizitorii şi foarte multe clasări"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Stelian Ion, ministrul Justiţiei, anunţă de ce vrea desfiinţarea SIIJ. Sursa: Pexels
Stelian Ion, ministrul Justiţiei, anunţă de ce vrea desfiinţarea SIIJ. Sursa: Pexels
Stelian Ion, ministrul Justiţiei din partea USR-PLUS, a explicat de ce vrea desfiinţarea SIIJ. 

„Va fi desființată Secția Specială și nu va dura mult până se va întâmpla acest lucru. Secția Specială nu a fost eficientă, ne uităm la numărul de dosare soluționate, a avut în doi ani și ceva 6 rechizitorii, câteva declinari de competență și foarte multe clasări. Au fost multe probleme legate de Secția Specială. S-a pornit cu stângul de la început, era o vreme în care se dorea control asupra justiției, unii magistrați să fie descurajați și alții susținuți, astea au fost discuțiile inițiale când dl Iordache a susținut-o ca interpus al celor care l-au trimis acolo cu această misiune.

Când au fost întrebați chiar magistrații dacă e în regulă să se înfiinţeze o astfel de secţie, marea majoritate a celor care s-au exprimat au spus că nu este potrivită o astfel de reglementare. Să spui că marea majoritate a magistraților și-ar fi dorit o astfel de secție este greșit. Asta nu înseamnă că nu vor fi anchetați magistrații, dacă vorbim de un abuz într-un dosar.

Ce-mi doresc eu e cât mai repede să fie discutată această chestiune în cadrul CSM. Mă voi duce acolo, voi veni cu toate argumentele adunate în timp și voi susține această cauza a desființării Secției Speciale”, a declarat Stelian Ion la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel