Desființarea SIIJ. Stelian Ion: Rapoartele UE, la unison, au criticat înființarea
Autor: Ioan-Radu Gava pe 08 apr, 09:28 | Personalități politice

Foto: Gov.ro

Stelian Ion a mers la Comisia Juridică din Parlament și a vorbit despre desființarea Secției Speciale.

Aflat la Comisia Juridică din Parlament, ministrul Justiției a expus motivele pentru care Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie desființată:

„Toate considerentele ne-au condus la o suspiciune foarte pregnantă cu privire la oportunitatea înființării acestei secții. Aceste suspiciuni au fost confirmate ulterior. Am vorbit despre ineficiența și despre modul defectuos de desfășurare a activității și când ne-am referit la expunerea de motive am avut în vedere numărul imens de dosare care sunt în lucru și nu își găsesc rezolvarea, sunt aproximativ 6000 de dosare.

De asemenea, am avut în vedere unele acțiuni concrete, renunțări la căi de atac, care au fost discutabile la acel moment. Ne amintim de împiedicarea nelegală a unui minor de a pleca la părinții săi adoptivi, cercetarea vicepreședintelui Comisiei Europene, scurgeri de informații din dosare, instituirea nelegală a unui control judiciar față de procurorul șef DNA.

Am foarte multe de spus, subiectul a fost dezbătut pe larg în spațiul public, ne-am asumat desființarea SIIJ, am avut alături de noi avizele Comisiei de la Veneția, rapoartele GRECO, rapoartele Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de cooperare care, la unison aș spune, au criticat înființarea acestei secții“, a precizat ministrul Stelian Ion.

Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri