Urmărește emisiunea live
Destinațiile preferate de români de 8 martie. În ce stațiuni va fi aglomerație în weekend
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Românii preferă locațiile populare pentru vacanța de 8 martie. Favorite sunt Valea Prahovei și Brașovul.

Cei mai mulţi români vor merge în acest weekend către staţiunile de pe Valea Prahovei şi Braşov, aceştia fiind dispuşi să plătească între 600 şi 1.200 lei pentru două persoane, pentru un sejur de minimum două nopţi în perioada 6 - 8 martie, arată un studiu realizat de o platformă online specializată în rezervări hoteliere, informează Agerpres. 

"Românii se pregătesc pentru sărbătorile începutului de primăvară cu vacanţe rezervate la munte sau city break-uri în marile oraşe ale ţării. Ziua Internaţională a Femeii este un prilej bun pentru câteva zile de relaxare, iar conform datelor înregistrate de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro cei mai mulţi români vor porni weekendul acesta către staţiunile de pe Valea Prahovei şi Braşov", se menţionează în comunicat.

Costul mediu al unei vacanţe de 8 martie începe de la 634 lei/2 persoane/2 nopţi

Cele mai multe rezervări au fost efectuate de cupluri, iar dintre toate rezervările înregistrate, 42% au ca destinaţie staţiunile de pe Valea Prahovei (42%), în special Predeal, Sinaia, urmate de Braşov.

"Următorul tip de vacanţă solicitat de români în acest weekend au fost citybreak-urile, unde 39% dintre turişti au optat pentru sejururi petrecute în marile oraşe ale ţării, precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea. Circa 19% dintre vacanţele rezervate în această perioadă se vor desfăşura în staţiunile balneare, precum Sovata, Băile Felix şi Vatra Dornei", se mai spune în comunicat.

Atenţia turiştilor românilor se îndreaptă către unităţile mici de cazare, astfel 67% dintre vacanţele rezervate au fost efectuate fie la pensiuni (35%), fie cabane, vile şi case de vacanţe (22%) sau apartamente (10%). În contextul actual, există un trend crescător pentru aceste tipuri de unităţi de cazare, datorită localizării lor în zone liniştite, aproape de natură şi pentru numărul mic de turişti care pot fi găzduiţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel