Detalii de ultimă oră despre Xbox Series X. Ce dată de lansare va avea consola
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Șeful companiei Xbox, deținută de Microsoft, a anunțat că noua consolă a companiei, Xbox Series X, nu va fi amânată, iar lansarea va avea loc tot la finalul acestui an.

Șeful companiei Xbox, deținută de Microsoft, a anunțat că noua consolă a companiei, Xbox Series X, nu va fi amânată, iar lansarea va avea loc tot la finalul acestui an, conform The Verge. Phil Spencer a recunoscut că „un mic impact" va fi resimțit, însă „echipele fac o treabă bună cu hardware-ul" și „în general totul este la locul lui".

Microsoft nu a oferit o dată exactă de lansare pentru Xbox Series X, în afară de „sărbători 2020". Câteva site-uri specializate în vânzări de Xbox au menționat „Ziua Recunoștinței 2020" în martie, însă Microsoft a transmis că nu este adevărat și că firma menține anunțul anterior.

Problema jocurilor

În timp ce piesele nu au avut de suferit, situația jocurilor este puțin mai neclară. Microsoft a promis până acum un singur joc care va fi lansat cu Xbox Series X, însă nici acest titlu și nici alte jocuri făcute „în trustul" Microsoft nu vor fi exclusive pentru noua consolă.

„Aș spune că cea mai mare necunoscută este probabil producția de jocuri, să fiu sincer", a spus Spencer. „Producția de jocuri este o activitate de scară largă în ziua de astăzi, ai sute de oameni care se adună, construiesc obiecte, lucrează prin creativitate".

Dezvoltare prin fibra optică de acasă

Dezvoltatorii „de casă" ai Xbox lucrează acum în principal de acasă, creând jocuri și distribuindu-le prin conexiunile de Internet disponibile în căminele lor, o problemă mare când vine vorba de multipli GB. „În producția de jocuri, învățăm ceva nou zilnic", a explicat directorul Xbox. „Încă am o presimțire bună despre acest lucru, dar trebuie să mă asigur că siguranța și sănătatea echipelor sunt cele mai importante, nu este nevoie să forțăm lucrurile".

Săptămâna viitoare, Xbox va arăta cum rulează noua consolă Series X printr-o transmisiune live, așteptată intens de fanii companiei. Gigantul va arăta însă titluri terțe, nu titluri produse de Xbox Game Studios.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel