Detalii INCREDIBILE: Înmormântarea criminalului Ion Turnagiu, pe banii primăriei. SUMA ALOCATĂ
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
DC News vă prezintă, în exclusivitate, detaliile înmormântării lui Ion Turnagiu, desfășurată pe banii primăriei. 

Ion Turnagiu, criminalul în serie care a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinți, a fost înmormântat de Primăria muncipiului Drobeta Turnu Severin. 

După o solicitare formulată de DC News, Primăria Drobeta Turnu Severin ne-a transmis că înmormântarea lui Ion Turnagiu a avut loc pe 27.08.2020, la ora 11:00, la Cimitirul ortodox „Sf. Ștefan” din municipiul Drobeta Turnu Severin, „sectorul social în condițiile stabilite de H.G. nr. 451/2004 privind aprobarea Normelor metologice de aplicare a Legii nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane și prelevarea organelor și țesuturilor de cadavrea în vederea transplantului”. 

Practic, Primăria explică, citând răspunsul Direcției Patromoniu din cadrul UAT Drobeta Turnu Severin că „în situația în care nu este posibilă contactarea aparținătorilor decedatului... dacă, într-un interval de 10 zile de la survenirea decesului nu se prezintă aparținătorii, decedatul va fi considerat caz social”. Asta s-a întâmplat și în cazul lui Ion Turnagiu.

Suma alocată înmormântării lui Turnagiu 

DC News a mai aflat și care este suma alocată pentru înmormântarea lui Ion Turnagiu: 537 lei, ce reprezintă:

  • 400 de lei - contravaloare sicriu și cruce
  • 127 lei - manoperă săpătură mormânt 
  • 10 lei - contravaloare transport 

Amintim că Ion Turnagiu a murit la spital, la un an după ce a fost eliberat din închisoare. Bărbatul a ajuns în unitatea spitalicească după ce a încercat să-și pună capăt zilelor, ajuns din nou în penitenciar ca urmare a incendierii unei fete de 17 ani din Mehedinți. 

Ion Turnagiu a fost condamnat la închisoare pe viaţă în anul 1994, pentru cinci crime. În 2019, a fost eliberat condiţionat, printr-o hotărâre a Tribunalului Mehedinţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel