DEZASTRU în Bulgaria. Protestatarii instalează corturi de campanie în centrul Sofiei. Traficul, BLOCAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cea de-a 22-a zi consecutivă de proteste împotriva guvernului bulgar a început în această dimineaţă cu instalarea de corturi de campanie în două intersecţii importante ale capitalei Sofia, ceea ce a condus la blocarea traficului, relatează agenţia EFE.

Protestele împotriva corupţiei şi guvernului condus de Boiko Borisov s-au desfăşurat până în prezent mai ales seara şi noaptea, iar la ultima demonstraţie, încheiată în această dimineaţa, au participat între 25.000 de 40.000 de persoane, conform diverselor mass-media locale, scrie Agerpres.

Şeful poliţiei din Sofia, Gheorghi Hadziev, a avertizat asupra unor dificultăţi serioase de deplasare din cauza blocării traficului în centrul oraşului şi a cerut populaţiei, mai ales şoferilor, să dea dovadă de calm şi răbdare, inclusiv pentru evitarea unor posibile incidente cu protestatarii.

Ce vor manifestanții

Un mic grup de manifestanţi a instalat circa zece corturi de campanie pe Podul Vulturilor, alte opt fiind montate de-a lungul bulevardului Ţarul Osvoboditel până la sediul preşedinţiei. Blocarea traficului în capitală face parte din noua strategie a manifestanţilor, care prin instalarea de corturi încearcă să arate că sunt hotărâţi să rămână în stradă până la demisia premierului Borisov. Ei cer de asemenea demisia procurorului general Ivan Gheşev, pe care-l acuză de corupţie şi legături cu mafia şi oligarhia economică.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel