DEZASTRU în Marea Britanie după LOVITURA COVID. ”PREA TÂRZIU ca să mai avertizăm asupra celui de-al doilea val”
Autor: Roxana Neagu pe 16 sep, 12:48 | Internațional

Virusul SARS-CoV-2 a cunoscut o revenire accelerată de săptămâna trecută în Marea Britanie. 

Sunt înregistrate, în ultimele zile, peste 3.000 de cazuri/noi pe zi, în linie! În aceste condiții, Marea Britanie a decis să ia unele măsuri restrictive, limitând, din nou, grupurile la maximum 6 persoane. În același timp, e un blocaj cu privire la testarea cetățenilor. Sunt 185.000 de rezultate în așteptare, conform The Sun. În același timp, au fost raționalizate și kit-urile de testare, vor fi prioritare pentru anumite grupuri de risc. 

În același timp, rezultatele pozitive al testelor au fost înregistrate în special în categoriile de vârstă 17-25 de ani, în ciuda avertismentelor că tinerii pot răspândi virusul către persoane în vârstă din familia lor.

”Carantina e singurul lucru care funcționează, ca să fiu franc” a spus un consilier științific principal, la ITV, adăugând că ”Consider că dacă vrem să păstrăm școlile deschise, trebuie să acordăm o atenție serioasă către o gamă largă de măsuri pentru a stopa un al doilea val major”. Un membru Sage a adăugat că: ”Îngrijorarea mea mare este că ar putea fi prea târziu să avertizăm asupra unui al doilea val major. Dacă așteptăm ca decesele să crească din nou, înainte de a lua măsuri decisive, vom avea probleme din nou”.  

Un membru al Guvernului a asigurat: ”Pentru noi, nu există varianta să acționăm abia după ce vor crește decesele”. Asigurările sunt clare: toate măsurile restrictive sunt pe masă ca posibile pentru a stopa, din timp, virusul, odată cu al doilea val, care se pare că deja lovește Anglia. 

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri