DEZASTRU în școli din cauza COVID-19. Cât de utile sunt tabletele. Psiholog: NICIODATĂ nu va fi eficient
Autor: Doinița Manic pe 12 oct, 09:53 | Educatie

Lavinea Betea, profesor în psihologie, a explicat cât de eficient este învățământul online pentru copii, în contextul în care tot mai multe școli din România trec în scenariul rosu. 

"Trebuie să fim foarte atenți la faptul că tehnologia, mijlocul de educație nu înseamnă educație neapărat, pentru că vedeți, eu ascult ceea ce se spune în media, se vorbește într-una că această criză ar putea fi rezolvată dacă tabletă sau telefon și intră în contact cu cardul didactic. În fapt, niciodată nu va putea fi realizat un proces educativ eficient la nivel instituțional fără acel față în față, mai ales când e vorba despre copii mici.

Sunt niște fenomene în psihologie, fenomenul influenței, fenomenul contagiunii, a relației de grup, care îi fac pe copii să se motiveze, să devină atenți uitându-se la ceilalți colegi. Profesorul intră în conexiune cu acesta și nu neapărat prin cuvânt, ci prin atitudine. Niciodată învățământul la clasele mici, nu va fi atât de eficient ca cel față în față, indiferent câte tablete și mijloace am avea.", a explicat Lavinia Betea în direct la RealitateaPlus.

Te-ar putea interesa și ....
Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri