Lala, OK Medical, despre DEZASTRUL de la Piatra Neamț. Cum a fost „detonat” locul / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Managerul OK Medical, Mihai Lala, a vorbit la interviurile DC Medical și DC News despre tragedia de la Piatra Neamț. 

Mihail Lala, managerul OK Medical, a declarat, la interviurile DC Medical și DC News că, cel mai probabil, tragedia de la Piatra Neamț stă la baza unei acumulări de oxigen.

„Ideea este că acolo s-a făcut un transfer de pacienți de la un etaj la altul, s-a suprasolicitat o structură de oxigen. În spitale, aceste structuri nu sunt portabile. E ca la gaze, cea mai mică fisură îți detonează locația”, a spus Mihail Lala la interviurile DC Medical și DC News. 

Mihail Lala: Oxigenul nu miroase ca gazul 

Mihail Lala a atras atenția asupra faptului că „oxigenul nu miroase așa cum miros gazele și nu-ți dai seama dacă ai un nivel mare.”

„Pe de altă parte, nu există în legislație, din câte știu, o normă potrivit căreia ar trebui să fie senzor de oxigen la ATI. Eu nu știu să existe, s-ar putea să mă înșel. Dar cu siguranță la Piatra Neamț nu era un astfel de senzor

A fost o fisură mică în instalația de oxigen, cel mai probabil. În câteva minute cantitatea de oxigen, procentul, a fost extraordinar de mare. Cea mai mică flacără, scânteie, a declanșat o catastrofă. Scânteie care putea să fie generată de un ștecher în priză, de orice declanșator... Exact ca la gaze! Sau orice încărcare electrostatică”, a mai spus Mihail Lala. 

Mihail Lala: Astfel de tragedii se mai pot întâmpla oricând 

De asemenea, managerul OK Medical, Mihail Lala, a precizat că „este o tragedie, iar astfel de tragedii se mai pot întâmpla în România oricând.”

„Poate că tragedii similare se întâmplă în fiecare zi, dar nu sunt așa de spectaculoase și nu le cunoaștem”, a încheiat Lala. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel