Dezbatere Iohannis-Dăncilă. Bogdan Chirieac: Putea beneficia de avantajul surprizei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre dezbaterea lui Klaus Iohannis de marți, despre rezultatele din primul tur al alegerilor, dar și despre posibilitatea ca Viorica Dăncilă să-l înfrunte pe președinte la propria dezbatere anunțată pentru săptămâna viitoare. 

"Nu văd de ce un candidat la președinția României, ar trebui să stea pe la uși. Adică doamna Dăncilă nu e cetățean român? Nu am informații suplimentare. Deci dacă doamna Dăncilă merge la dezbatere, nu văd cum domnul Iohannis ar putea refuza să-i răspundă la câteva întrebări. Cum ar putea refuza chestiunea asta? Sigur, dacă mergea la dezbaterea aceea intempestivă, conferința de presă de la PNL, beneficia de avantajul surprizei, fiindcă nu s-ar fi așteptat Iohannis. Prin faptul că s-a făcut publică intenția de a participa, domnul Iohannis își va lua măsurile de rigoare, dar fundamental este normal să aibă loc dezbatere, dacă e cu public cu atât mai bine iar poporul muncitor să facă alegerea", a declarat Bogdan Chirieac, în direct, la România TV.

Ne-a promis o Românie normală

"Nu văd ce e atât de anormal. Am văzut toată presa sistemistă, analiști înflăcărați, scoțând fum și flăcări că Dăncilă trebuie legată, alungată din țară, tăiată. Asta nu e o atitudine de om normal, nu e atitudine de țară normală. Ori domnul președinte Iohannis ne-a promis România normală, așa a spus că se va numi, în cazul în care va obține al doilea mandat al domniei sale. România Normală. Normal este, la o evaluare, să participi și să, spun o vorbă mare, să-ți respecți adversarul politic. Nu e adversar de moarte, nu e dușaman Dăncilă pentru Klaus Iohannis, nu Dăncilă a spus: Românii și peneliștii. Domnul Iohannis a zis: pesediștii și românii. Lucrurile astea trebuie să se termine, să înceteze, altfel nu o să avem, după încă cinci ani, niciun metru de șosea construită în țara noastră", a mai adăugat el.

Iohannis nu a luat un rezultat spectaculos în țară

"Ne afăm în fața unei alegeri cruciale care ne arată dacă viitorii cinci ani vor fi pierduți sau vor primii de construcție, după 2004, după ce România a intrat în NATO. Domnul Klaus Iohannis nu a luat un rezultat spectaculos în țară. Gândiți-vă că cei 37% pe care i-a obținut. Deci domnul a obținut mai puțin de o treime din votul Românilor din interiorul granițelor. Dacă plecăm de la premisa că totuși nu avem nicio vină că am ales să râmănem în România și să plătim taxe și impozite aici, rezultă că domnul Iohannis are mult de recuperat în fața românilor de aici. E campania domniei sale", a mai spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel