Dezbatere pe tema „Importanța educației și a sănătății pentru familie”, la Palatul Parlamentului
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Denise Husted de la Pixabay
Imagine de Denise Husted de la Pixabay
Comisia pentru învățământ și Comisia pentru sănătate și familie ale Camerei Deputaților organizează o dezbatere marți, 11 mai, în contextul Zilei Internaționale a Familiei. 

Comisia pentru învățământ și Comisia pentru sănătate și familie ale Camerei Deputaților organizează dezbaterea cu tema „Importanța educației și a sănătății pentru familie”, în ziua de marți, 11 mai, în intervalul orar 10.00-12.00, în contextul Zilei Internaționale a Familiei (15 mai).

Principalele subteme ce vor fi analizate sunt: prevenție și educație pentru sănătate în rândul copiilor/tinerilor - o informare mai bună înseamnă tineri și adulți sănătoși; rolul și importanța educației în asigurarea dezvoltării armonioase; o familie fericită este o familie sănătoasă; abordarea holistică a componentei sănătate cu beneficii directe asupra viitorului adult; problematica copiilor și tinerilor în contextul pandemiei Covid-19; necesitatea organizării periodice a unor campanii naționale de informare pe teme de interes din domeniul educației/sănătății. 

La dezbatere sunt invitați să participe reprezentați ai Guvernului, ai mediului universitar și medical, ai cultelor și ai asociațiilor și organizațiilor din domeniu.

Dezbaterea va avea loc la Palatul Parlamentului și va fi transmisă în direct pe website-ul Camerei Deputaților, arată un anunț de presă semnat de Natalia Intotero și Nelu Tătaru. 

VEZI ȘI: PROF - Profesionalizarea carierei didactice. Sorin Cîmpeanu: E nevoie de susținerea și încurajarea profesorilor

Iohannis a susținut importanța educației de calitate, la Summitul de la Porto

În cadrul atelierului tematic „Competențe și Inovare”, organizat la Summitul de la Porto, președintele României, Klaus Iohannis a subliniat importanța unei educații de calitate, atât pentru persoanele tinere, cât și pentru persoanele adulte, deja active, evidențiind rolul acesteia în susținerea unei mai bune integrări pe piața muncii, precum și pentru dezvoltarea societății în ansamblu.

Președintele Iohannis a prezentat principalele coordonate ale proiectului „România Educată”, inițiativă strategică lansată la nivel național pentru reformarea și modernizarea sistemului educațional, și a evidențiat implicarea în acest proiect a unei game largi de actori instituționali și privați: școli, universități, asociații ale părinților, asociații ale studenților, sindicate și companii.

Toate detaliile despre intervenția lui Iohannis la Summitul de la Porto AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel