Dezbaterea pașaportului de vaccinare nu este nouă. A început în 1897 în timpul unei pandemii de ciumă
Autor: Alexandru Ichim pe 15 apr, 10:26 | Internațional

Foto:pixabay.com

Termenul de ”pașaport de vaccinare”  mai fost dezbătut de-a lungul vremurilor. 

Pașapoartele de vaccin au fost promovate de unii drept ”biletul nostru spre normalitate”, dovadă ușor accesibilă a imunizării, scriu jurnaliștii de la CNN

Dezbaterea asupra dovezii vaccinării ca cerință de intrare într-o țară datează de mai bine de 120 de ani. Prima dată când au fost necesare certificate de vaccinare, oficialii din domeniul sănătății luptau împotriva unei pandemii de ciumă.

Ce s-a întâmplat în 1890

 

În anii 1890, Guvernul Indiei Britanice a adoptat o serie de măsuri în încercarea de a opri răspândirea ciumei, care includea obligarea călătorilor să dovedească faptul că au fost vaccinați împotriva bolii.

Dar oamenii colonizați care trăiau în India au văzut apoi certificatele de vaccin mandatate de guvern ca o măsură invazivă menită să limiteze călătoriile și să controleze mișcările cetățenilor. Oficialii s-au străduit să pună în aplicare cerința.

Pașaportul de vaccinare

 

Conceptul actual de „pașaport” pentru vaccin nu este foarte diferit: este dovada vaccinării, fie pe hârtie, fie sub formă digitală, care permite accesul sau intrarea cuiva în diferite locuri, țări străine, etc..

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri