Urmărește emisiunea live
Dezvăluiri de FOC la Liverpool FC. Angajații, hrăniți de fundații de caritate
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Yurificacion via Wikipedia
Foto: Yurificacion via Wikipedia
Unii membri ai staff-ului tehnic al clubului englez de fotbal Liverpool au fost nevoiți să apeleze la fundații de caritate pentru a supraviețui în ultimele luni, în condițiile în care echipa a cheltuit 80 de milioane euro doar pe doi jucători.

Conform unui utilizator Reddit protejat de anonimitate care face parte din personalul auxiliar al clubului, categoriile afectate sunt persoanele care lucrează la muzeul și serviciul turistic al lui Liverpool. „Lucrez pentru LFC în mai multe roluri, dintre care unul este la muzeul clubului. (...) În primul lockdown, personalul a primit salariul minim de la club, chiar dacă inițial se voia concediul fără plată, decizie întoarsă de nepopularitatea măsurii. A fost foarte bine pentru 60 de membri ai staff-ului care și-ar fi pierdut veniturile sau chiar ar fi dați afară”, a scris el.

„Cine sunt cei despre care spun? Ei sunt angajați direcți ai Liverpool, dintre care unii lucrează de 4-5 ori pe săptămână, de ani de zile, iar «auxiliar» este doar un termen, pentru că munca rezultată este full-time. Termenul ne vine bine nouă, care suntem pensionari, dar sunt și tineri care se bazează doar pe acest venit”, a continuat el, pe Reddit. În final, acesta a atașat pozele unor conversații de WhatsApp care arătau recunoștința unor angajați care s-au descurcat în această perioadă neplătită prin ajutorul fundațiilor de caritate.

Între timp, Liverpool a reușit să cheltuiască 92 milioane euro pe Diego Jota, Thiago, Kostas Tsimikas și Marcelo Pitaluga, în timp ce a primit 55 milioane euro pe o listă lungă de jucători. Astfel, cheltuielile Liverpool din această vară s-au ridicat la peste 35 milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel