Diana Tache: Aștept deciziile lui Bode pentru centura ocolitoare a instanțelor
Autor: Rodica Mitu pe 08 sep, 15:05 | Mass-media
Exclusiv

Diana Tache a vorbit, miercuri, la DCNewsTV, despre ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode.

Lucian Bode a devenit ministru interimar al Justiției, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion.  

„Poate vor apărea ceva modificări și pe la onoratele instanțe. De ce nu? Acum este domnul Bode ministru interimar la Justiție. Eu aștept deciziile domnului Bode pentru centura ocolitoare a instanțelor, pentru drumul expres între Parchete... Știți că domnia sa e cu zona de transporturi...”, a zis Diana Tache, miercuri, în cadrul emisiunii de la DCNewsTV.

„Aștept studiu de fezabilitate pe numiri”, a continuat Diana Tache: „Adică, de ce nu?! Să fim creativi!” 

Amintim că demiterea ministrului USR PLUS de la Justiție a aruncat în aer coaliția de guvernare. 

 

Criză guvern, viitorul lui Cîțu și alte subiecte dezbătute de Tache, Ciuvică și Chirieac

 

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele ca urmare a demisiilor miniştrilor USR PLUS, precum şi pe cele de numire a interimarilor. Florin Cîţu, Dan Vîlceanu, Tanczos Barna, Cseke Attila şi Virgil Popescu sunt interimarii propuşi la ministerele deţinute de USR PLUS.

Președintele Klaus Iohannis a semnat următoarele decrete:

Decret prin care se ia act de demisia domnului Ilie-Dan Barna, viceprim-ministru, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decret prin care se ia act de demisia domnului Cristian Ghinea, ministrul investițiilor şi proiectelor europene, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al investițiilor şi proiectelor europene, interimar.

Decret prin care se ia act de demisia domnului Cătălin Drulă, ministrul transporturilor şi infrastructurii, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor, ca ministru al transporturilor şi infrastructurii, interimar.

Decret prin care se ia act de demisia domnului Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei, ca ministru al economiei, antreprenorialului şi turismului, interimar.

Decret prin care se ia act de demisia domnului Ciprian-Sergiu Teleman, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Tánczos Barna, ministrul mediului, apelor şi pădurilor, ca ministru al cercetării, inovării şi digitalizării, interimar.

Decret prin care se ia act de demisia doamnei Ioana Mihăilă, ministrul sănătății, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Decret de desemnare a domnului Cseke Attila Zoltán, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, ca ministru al sănătăţii, interimar.

Ludovic Orban și Anca Dragu au convocat pentru joi după-amiază plenul reunit al Parlamentului. Cei doi au invocat decizii ale CCR pentru a trimite moțiunea la dezbaterea și votul parlamentarilor.

Mass-media Vezi toate articolele
Crossuri parteneri