UPDATE: Nelu Iordache, întâmpinat de Marian Ceaușescu la ieșirea de la DNA. „Vă duc eu cu mașina mea”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Diana Tache a anunţat în direct la DC NEWS TV că Nelu Iordache a fost dus la audieri de DNA. Acesta a fost ridicat de procurori chiar din avion, după ce i-au fost trimise mai multe citaţii. Se pare că omul de afaceri voia să plece spre Italia. 

UPDATE 18:30. Marian Ceaușescu l-a așteptat pe Nelu Iordache la ieșirea de la Direcția Națională Anticorupție.

„A ieșit domnul Nelu Iordache. Domnul Nelu Iordache, cât a costat biletul de avion?”, a întrebat Ceaușescu. „300 de lei”, a răspuns Iordache. „Cât?! Doar atât?”, a reacționat protestatarul. „Vă duc eu cu mașina mea dacă vreți, domnu' Nelu”, a mai spus Ceaușescu.

UPDATE 17:48: Nelu Iordache a făcut declarații scurte la ieșirea de la DNA. Afaceristul a explicat că este vorba într-adevăr despre dosarul insolvenței Romstrade, un dosar mai vechi, din 2017. „Nu îmi e teamă de nimic” și „Nu am făcut niciun denunț”, a transmis acesta, după care a luat-o la fugă pentru a scăpa de întrebările jurnaliștilor.

UPDATE 17:20: G4Media.ro anunță că ar fi vorba despre dosarul insolvenței companiei Romstrade, controlată de Iordache.

UPDATE: Se pare că Nelu Iordache ar fi fost ridicat din aeroport.  Iordache se afla într-un avion aparținând companiei Ryanair, care urma să decoleze la ora 09.45 de pe aeroportul Otopeni cu destinația Roma, Italia.

Căpitanul aeronavei a oprit zborul la cererea autorităților, anunțând că acesta are ”o problemă” cu actele.

Ulterior, Nelu Iordache a fost dat jos din avion și urcat în mașina procurorilor, informează ştirileprotv.ro.

"Dau şi eu un exemplu de breaking news. Am văzut o ştire mai devreme, în urmă cu vreo 10-15 minute, cum că domnul Nelu Iordache, constructorul, celebrul prieten al lui Ludovic Orban, a fost, ce să vedeţi, săltat de DNA şi dus la audieri", a spus Diana Tache la DC NEWS. 

"Ca în vremurile bune, săltat din trafic?", a replicat Bogdan Chirieac. 

”Se pun la punct strategiile, faza pe DNA: E congresul PNL, faza pe DNA”

"Nu ştiu dacă din trafic sau de la domiciliu, este irelevant, dar a fost preluat şi dus cu mandat la sediul DNA, de pe Ştirbei Vodă. Este bine că s-a terminat campionatul, că dl Bologa e la serviciu, astfel încât să se mai întâmple lucruri. Ce, vi se pare că se intenţionează punerea la punct a unor afacerii oneroase desfăşurate de unii şi alţii? Nu, se pun la punct strategiile, faza pe DNA: E congresul PNL, faza pe DNA", a mai spus jurnalista. 

Chirieac, contrariat: Cum adică a fost săltat ”Academicianul”

"Dl Iordache era prim colaborator al DNA. La un moment dat, i se spunea Academicianul, pentru numărul mare de file scrise. Cum adică a fost săltat? Cred că s-a dus dânsul la DNA să mai împărtăşească din experienţe", a mai punctat Bogdan Chirieac. 

"Nu cred că în acest moment există o putinţă din perspectiva colaborării funcţionarilor DNA cu cei de tipul lui Nelu Iordache, astfel încât să poată să sune cineva din sediul DNA şi să îl cheme la nişte discuţii mai sincere când este nevoie. Vom vedea dacă va ieşi, ce ne comunică, dacă ne comunică ceva. E interesant de văzut şi în perioada următoare dacă există şi alte persoane care vor fi invitate la o cafea, după această vizită", a concluzionat Diana Tache. 

Condamnare de 12 ani la închisoare

Nelu Iordache, considerat unul din "regii asfaltului", patron al companiei Romstrade, a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie, având şi o condamnare de 12 ani şi 6 luni închisoare, care nu este însă definitivă.

Astfel, în luna martie, el a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro.

Pe de altă parte, în luna ianuarie 2020, Nelu Iordache a fost achitat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, într-un alt dosar de corupţie, legat de modernizarea Transalpina, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel