Didier Deschamps, la 7 meciuri de un record nemaivăzut
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
La vârsta de 52 de ani, Didier Deschamps este aproape de o performanță unică în istoria fotbalului. Ca jucător, Deschamps a câștigat Campionatul European și Cupa Mondială ca fotbalist. 

Acum, vizează la un bis și ca antrenor, după ce a câștigat titlul suprem în 2018. Cu Mbappé, Benzema și Griezmann în atac, Deschamps nu-și ascunde intențiile: vrea să plece de la Europene, bucuros, pe 11 iulie, după finala de pe Wembley.

Deschamps a ratat titlul continental acasă, în 2016, când Portugalia i-a suflat trofeul cu un gol al necunoscutului Eder, dar Franța n-are de gând să dea cu piciorul șansei de a face dubla. 

Pentru Didier există posibilitatea de a deveni primul din istoria fotbalului care reușește dubla Campionatul European-Cupa Mondială, atât ca jucător (a evoluat în perioada 1989-2000, bifând 103 meciuri și 4 goluri), cât și ca antrenor. Nimeni n-a reușit asta, înaintea lui, ceea ce îl face cel mai titrat antrenor de echipă națională din istoria fotbalului! Nu mai punem și Liga Campionilor, pe care o are cu Juventus Torino, tot în calitate de căpitan de echipă.

În 1998 și în 2000, Deschamps a fost liderul ”albaștrilor”, cu un lot plin de vedete: Zidane, Barthez, Vieira, Blanc, Petit, Henry sau Trezeguet. 

Și acum, Franța are un lot care geme de oameni importanți. În atac, în afara celor trei enumerați deja, nume ca Giroud, Coman, Dembele și Ben Yedder așteaptă un semn de pe banca de rezerve.

Toate discuțiile din lotul ”cocoșilor” se concentrează pe revenirea lui Benzema, după o absență de 6 ani. ”Înțeleg că întoarceea lui Karim atrage atenția, dar eram puternici și fără el. Acum, suntem și mai puternici”, a comentat Didier situația din lot.

Franța a fost aruncată de tragerea la sorți în Grupa F, lângă Germania, Portugalia și Ungaria. Până în finală, ”cocoșii” au de câștigat 7 partide. 

Deschamps a anunțat deja că se află la ultimele partide pe banca naționalei. Este din 2012 pe banca primei reprezentative. Va părăsi postul, indiferent de rezultat, iar locul său ar putea fi ocupat de Zinedine Zidane, fără contract după rupture de Real Madrid.

Și cum Franța este cotata cu prima sanșa la pariuri sa castige Euro 2020 ( cota 5.50) este destul de posibil sa asistam la doborarea recorduli la acest turneu final.

Cota prezentata mai sus este din oferta NetBet, care pe lângă pariuri are in oferta si poker, mese cu dealeri live de ruleta dar si multe jocuri de cazino, si poate suferi modificari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel