Dieta cu îngheţată există! Secretul care face din îngheţată aliatul siluetei
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dieta cu îngheţată, deşi poate părea greu de crezut, există.

Secretul care face din îngheţată aliatul siluetei este cantitatea, a spus medicul nutriţionistul Mihaela Bilic. „Cu un aport caloric de până în 600 de calorii pe zi, vei slăbi, chiar dacă acele calorii provin din îngheţată, cartofi prăjiţi sau altceva. Şi, într-adevăr, funcţionează. Credeţi-mă!", a spus medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pentru Antena3.ro.

Regula este să mâncăm în acea/acele zi/zile numai îngheţată şi în limita celor 500-600 de calorii. „În limita a 500 de calorii, poate am mânca trei ciorbe, de exemplu. Dar dacă tu hotărăşti că vrei acel aliment, mănânci acel aliment, dar să fie în limita a 500-600 de calorii. E o chestiune de cantitate. Nimic pe lume nu este fără calorii, în afară de apă", a explicat medicul nutriţionist.

Pentru ca dieta cu îngheţată să fie eficientă, mai este un aspect care trebuie luat în seamă, şi anume compoziţia acesteia. „Trebuie să fie o îngheţată simplă, gen vafă, îngheţată de vanilie sau de  cacao, fără sirop, fără sosuri. În plus, ne dă o stare de bine şi e un aliment plăcut pentru vară", precizează Mihaela Bilic.

Un alt avantaj al îngheţatei este acela că ea este un produs lactat care are foarte mult aer. „Dacă o laşi să se topească, vezi că în cutie rămân două degete, partea de grăsime şi zahăr e foarte puţină în îngheţată, deci are volum mare şi calorii puţintele", mai spune nutriţionistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel