Dieta cu PEPENE. Nutriționist: Un aliment minunat, conține foarte puține calorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Face minuni dieta cu pepene? Iată ce spune nutriționistul despre slăbirea rapidă. 

Chiar dacă este un aliment minunat, pepenele nu face minuni. Dieta de trei zile cu pepene nu ne aduce beneficii miraculoase, decât aparent, pe cântar, pentru că-n cele trei zile în care mâncăm doar pepene, eliminăm apa. Nu trebuie exclus din alimentație, din contră, are multiple beneficii pentru sănătate, dar nici nu trebuie să cădem într-o extremă periculoasă pe termen lung. 

”Dacă rezultatele dietei cu pepene ar fi miraculoase, cred că eu n-aș mai avea loc de muncă. Din păcate, nu ne putem baza pe o dietă de trei zile cu pepene sau cu orice alt fruct, pentru a elimina ce am câștigat poate în 10 ani de dietă nesănătoasă. Dacă vrem să pierdem jumătate de kilogram, cu siguranță o astfel de dietă va da rezultate. Însă, pierdem și controlul, pentru că corpul, lipsit de proteine și de alți nutrienți importanți, după cele trei zile, își va lua revanșa, adică apare o poftă foarte mare de mâncare, poate un consum exagerat de mâncare ce îți va aduce înapoi cele 500 de grame pierdute. Într-o astfel de dietă, se întâmplă o mare deshidratare, deci ce vezi pe cântar s-ar putea să fie doar apă. Nu aș aborda în niciun caz o dietă de slăbire serioasă ca pe o dietă de înfometare.

Totuși, pepenele e un aliment minunat, nu o să-l eliminăm din dieta noastră. Îl putem folosi pe post de gustare, pentru că, într-adevăr, conține foarte puține calorii, un bol de 300 de grame are aproximativ 100 de calorii, multă apă 92% apă și foarte mulți oxidanți, vitamine, minerale, care ne ajută să luptăm cu stresul oxidativ, inclusiv cu obezitatea.” a spus nutriționistul Ruxandra Pleșea, la Antena 1, în emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel