Dieta flexitariană. Slăbești și trăiești mai mult
Autor: Scutaru Cristina pe 03 iun, 09:48 | Retete

Oamenii care adoptă acest mod de alimentație cântăresc cu 15% mai puţin decât cei care îşi bazează hrana pe carne. Ei au o rată mai scăzută de boli de inimă, diabet şi cancer şi trăiesc în medie cu 3,6 ani mai mult.

Denumirea dietei flexitariane este rezultatul combinării a două cuvinte: flexibilă şi vegetariană. Termenul a fost inventat cu mai mult de un deceniu în urmă de către Dawn Jackson Blatner. Acesta nu considera că trebuie să elimini complet carnea pentru a beneficia de sănătatea asociată cu vegetarianismul.

Ce trebuie să mănânci: 

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

a. Surse de proteine: tofu, fasole, linte, mazăre, nuci, seminţe şi ouă;

b. Fructe şi legume, proaspete sau gătite;

c. Cereale integrale;

d. Produse lactate

e. Îndulcitori şi condimente, unde intră orice tip de ingredient, de la verdeţuri uscate sau proaspete, condimente, până la dressinguri de salate sau miere.

După ce regulă mâncăm

 

Dieta flexitariană se bazează pe regula 3-4-5: la micul dejun va trebui să consumi în jur de 300 de calorii, prânzul va avea în jur de 400, iar cina va merge pe 500 calorii. Gustările sunt de 150 de calorii fiecare. Adaugi două gustări şi vei obţine aşadar 1.500 de calorii. Ajustează porţiile în funcţie de numărul de calorii indicat pentru tine. Apoi ţine această dietă timp de cinci săptămâni. Carnea poate fi introdusă cel mult o dată pe zi sau chiar mai rar, de dorit de două ori pe săptămână.

 

Te-ar putea interesa și ....
Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri