DIETA INTUITIVĂ, un nou mod de a slăbi fără restricții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dieta intuitivă este un nou mod de a slăbi, simplu, personalizat, fără limitări. 

După cum îi spune și numele, baza dietei este ca persoana care vrea să slăbească să-și cunoască organismul și să identifice semnalele pe care le primește. Dieta se bazează pe echilibru, deci nici pe restricții, nici pe mâncatul emoțional. 

În dieta intuitivă mănânci ceea ce-ți cere organismul, însă asta nu presupune să mănânci fast-food, dulciuri și să bei sucuri. Trebuie să ai o alimentație sănătoasă, echilibrată și, în același timp, să nu te simți vinovat/ă că mănânci o pizza, ci să o echilibrezi alimentar, dar și prin sport.

În dieta intuitivă, ar trebui să fii ca un copil care știe când ”nu mai poate să mănânce”, ca un copil care nu mănâncă tot din farfurie. Așa cum spunea și nutriționistul Mihaela Bilic, copilul este forțat de părinte să mănânce tot din farfurie, deși el își cunoaște, intuitiv, limita. În același timp, un copil nu descoperă singur fast-food-ul. 

Pe lângă aceste aspecte, ar trebui să aveți grijă și de aspectul emoțional. De multe ori, reacționăm la emoțiile negative prin mâncare, iar acest lucru n-ar trebui să se întâmple. 

Deci dieta intuitivă începe cu o ”curățare” a emoțiilor negative, produselor nesănătoase și continuă prin gestionarea emoțiilor corect și printr-o alimentație echilibrată, o viață echilibrată, în care să nu fim vinovați că mâncăm o prăjitură, dar să fim conștienți că nu putem continua cu produse care nu ne aduc un plus decât pe cântar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel