Dieta mediteraneană, beneficii miraculoase pentru sănătate. E secretul grecilor
Autor: Irina Constantin pe 23 sep, 00:11 | Magazin

Grecia este populară pentru insulele frumoase, oamenii prietenoși și pentru mâncarea delicioasă. Localnicii trăiesc mult și sunt mereu plini de energie. Dieta mediteraneană pare să fie secretul, care a fost preluat la nivel interionațional în toate culturile pentru beneficiile aduse sănătății. 

Dieta mediteraneană se remarcă printr-o largă gamă de ingrediente și prin restricții puține. Este o dietă pe care o poți ține ușor și presupune produse proaspete și ingrediente gustoase, la pachet cu condimente delicioase, vitamine vitale și minerale care sunt necesare pentru a menține un stil de viață sănătos. 

Dieta mediteraneană este una dintre cele mai sănătoase din lume și este văzută mai mult ca un stil de viață. Nu este o dietă strictă, ci una care permite o varietate de produse care pot fi consumate, ceea ce o face mai simplu de urmat. Dieta promovează consumul de produse care conțin Omega 3 și grăsimi sănătoase. Se bazează mai mult pe ulei de măsline, pește, legume, cereale. 

Cei care urmează dieta mediteraneană trebuie să renunțe la produsele care conțin: zahăr, grăsimile trans, ulei rafinat, carne procesată, produse foarte procesate. 

Dieta mediteraneană încurajează mâncatul sănătos de produse proaspete în locul mâncărurilor procesate care afectează sănătatea. 

Beneficiile acestei diete sunt: reducerea riscului de infarct și de accident vascular cerebral,  previne pierderea memoriei pe termen lung și reduce riscul de Alzheimer și alte tipuri de declin cognitiv, Omega3 are un impact semnificativ asupra emoțiilor, astfel luptă cu depresia și anxietatea,  are efect asupra bacteriilor pozitive, fiind o dietă bună împotriva problemelor intestinale, ingredientele au proprietăți antiinflamatoare, având și un efect pozitiv în lupta cu simptomele de artrită. 

Te-ar putea interesa și ....
Magazin Vezi toate articolele
Crossuri parteneri