Diferența dintre alergiile de sezon și COVID-19. Cum recunoști simptomele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Alergiile de sezon și simptomele acestora trebuie diferențiate de simptomele noului coronavirus. Iată ce trebuie să știți. 

Medicul Camelia Berghea, medic primar Alergologie și Imunologie Clinică, vicepreședinte SRAIC, a explicat care sunt diferențele dintre cele două afecțiuni și cum recunoașteți simptomele. 

„În timpul sezoanelor de polen (polen de graminee – primăvară-vară timpurie, polen de Ambrozia – vară-toamnă), pacienții alergici suferă de simptome supărătoare, cum sunt: strănut repetitiv, secreții nazale, blocaj nazal, mâncărimi ale nasului și ochilor, lăcrimare. Deși de multe ori simptomele sunt confundate cu răceli și poate că unele manifestări sunt comune cu cele ale COVID-19, există și diferențe: strănutul este mai degrabă o caracteristică a alergiilor decât a bolii COVID-19, febra și pierderea mirosului sunt semnale clare că cel mai probabil nu este vorba de alergie. Sub tratamentul simptomatic recomandat de medicul specialist, simptomele rinitei alergice pot să fie ținute sub control și nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește efectele adverse sau interacțiunile nedorite ale claselor de medicamente administrate pentru rinită în cazul în care pacientul alergic se îmbolnăvește de COVID-19”, a explicat Dr. Camelia Berghea, medic primar Alergologie și Imunologie Clinică, vicepreședinte SRAIC, scrie antena3.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel