Diferența între apa oxigenată și alcoolul sanitar. Cum le poți folosi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Apa oxigenată și alcoolul sanitar sunt două dezinfectante eficiente, dar au și alte proprietăți. Iată cum le poți folosi.

Apa oxigentă (peroxidu de hidrogen) este un bun dezinfectant, are proprietăți de albire, curățare și igienizare și poate distruge foarte multe bacterii și microbi. Este utilizată ca antiseptic sub forma unei soluții diluate, incolore. 

În schimb, alcoolul sanitar este o soluție pe bază de alcool etilic 70%. Se utilizează pentru uz extern, acționând ca antiseptic față. Are proprietăți antibacteriene, este un bun dezinfectant și un bun solvent care degresează cea mai mare parte a grăsimilor. Spre deosebire de apa oxigenată, alcoolul sanitar se evaporă rapid, are un miros înțepător și este colorat industrial cu albastru.

Vezi și: Cum se foloseșe CLORUL corect pentru a nu deveni PERICULOS

Cum le poți folosi

Alcoolul degresează, curăță și combate mirosurile grele. Poate fi folosit în cazul obiectelor pătate de grăsime, pentru geamuri, vitrine, cabina de duș sau oglinda din baie, scrie libertateapentrufemei.ro.

Față de alcoolul sanitar, apa oxigenată are proprietăți de albire. Astfel, poate fi folosită pentru suprafețele îngălbenite. De asemenea, poate igieniza mașina de spălat sau frigiderul, dar poate înmuia și pielea bătătorită de pe călcâie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel