Digitalizare ANAF. Elena Cristian: La mine, la Vrancea, îi cheamă cu dischete
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Jurnalista Elena Cristian, redactor DCBusiness, a vorbit despre digitalizarea și modernizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

"ANAF a avut ghinionul unor preşedinţi, de-a lungul timpului, care numai strategii de îmbunătăţire a colectării nu au avut - Blejnar şi alţii, care au avut cu totul alte preocupări. Au fost puţini preşedinţi care au reuşit să facă paşi înainte. Acum, ANAF-ul trebuie să se modernizeze, trebuie să se digitalizeze.

Chiar am o problemă. La mine, la Vrancea, îi cheamă cu dischete. Probabil că, dacă există la Vrancea, există şi în altă parte. Dischete pe care nu mai ai unde să le bagi, acasă. ANAF-ul trebuie să se modernizeze, trebuie să se digitalizeze, trebuie să scăpăm de gluma celebră "Declaraţia online se depune la etajul 2". Era o glumă pe Facebook: un contribuabil a inventat dosarul virtual cu şină", a spus Elena Cristian, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

"Există o componentă importantă în PNRR pentru digitalizare"

"Ştiu că există o componentă importantă în PNRR pentru digitalizare şi pentru multe programe ANAF. Mă bucur că, în sfârşit, s-a făcut un prim pas în reducerea evaziunii fiscale. Noi vorbim de ani de zile despre conectarea caselor de marcat şi, în sfârşit, de trei zile, acest lucru a devenit realitate. Sigur, există o perioadă de implementare, dar în sfârşit s-au făcut nişte paşi pentru că acolo e o evaziune mare şi de acolo pot veni foarte mulţi bani.

Dar, sub umbrela cheltuielilor cu pandemia, se fac şi multe cheltuieli pe lângă. Cheltuielile cu personalul, mă uitam, aici e ok. În 2020, au fost medicii şi personalul sanitar, dar au crescut în mod constant din 2009. Pe primele două luni din 2009, erau 7,9 miliarde de lei şi, pe primele luni din 2021, erau 18,5 miliarde de lei. Au crescut în mod constant la un număr oarecum la fel de bugetar", a mai spus Elena Cristian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel