Digitalizarea României. Aurel Meiroşu (CERTSIGN): De asta avem nevoie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Aurel Meiroşu, Manager Dezvoltare Afaceri CERTSIGN, a vorbit despre digitalizarea României şi de ce este nevoie pentru a se realiza acest lucru atât la nivelul administraţiei publice cât şi la cel al companiilor. 

Aurel MEIROȘU (CERTSIGN) a vorbit, în cadrul dezbaterii “Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business?”, organizată de către DC Media Group despre modul în care s-ar putea face o digitalizare extinsă în România, atât la nivelul aparatului de stat cât şi în ceea ce priveşte mediul privat. 

"Pentru o digitalizare de proporţii ai nevoie în primul rând de instrumente şi măcar un fond peste care să poţi construi, cărămidă cu cărămidă. Trebuie să pornim de la premisa şi realitatea că aceste instrumente există. De exemplu ai un cadru legal pentru recunoaşterea documentelor în format electronic. Ai un device, minimum necesar ca să poţi accesa informaţia, un laptop, calculator, un telefon şi o conexiune la internet. Cel puţin din acest punct de vedere suntem cu toţii de acord că acest instrument există atât în mediul privat cât şi în cel public.

Cu cât numărul de angajaţi creşte, iar compania este mai dezvoltată, găsim instrumente tehnice foarte bine puse la punct din punct de vedere al gestionării documentelor şi al informaţiilor. Lucrurile se pot aplica în egală măsură şi în zona administraţiei publice locale sau centrale. Tehnologia este ultima problemă pentru o ţară cu un know-how şi expertiza în domeniul IT&C a României", a declarat Aurel Meiroşu.

Video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel