Digitalizarea României. Călin Rangu, co-fondator CIO Council România: Să știți că nu dispar oamenii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Călin Rangu
Sursă foto: Facebook Călin Rangu
Călin Rangu, co-fondator CIO Council România, susține că digitalizarea României nu va duce la pierderea locurilor de muncă, ci la transformarea lor.

"Digitalizarea e ceva operațional, ca să funcționeze mai bine ceva. Tu trebuie să faci o transformare a tuturor proceselor care sunt acum la nivel național și o groază de procese ar trebui să dispară cu totul. Și atunci intrăm și la eficientizarea structurilor, a organizațiilor și oamenii respectivi trebuie mutați în alte părți. 

Să știți că nu dispar oameni prin digitalizare. Posturile respective, meseriile trebuie transformate. Apar alte funcții, alte structuri care trebuie să acorde suportul necesar după ce informatizezi o activitate. Totuși, dacă tu nu pui procesele la punct și nu le ai bine definite, riscul este să ai o problemă mult mai mare după aia. Dacă tu digitalizezi și informatizezi un proces defectuos sau o structură care nu funcționează bine acum, e birocratică, vei avea o birocrație digitală și dai în cu totul alte probleme. Mai bine trebuie întâi puse la punct lucrurile pe hârtie și după aia să digitalizezi corect o structură sau un proces.", a declarat Călin Rangu, în exclusivitate, în cadrul evenimentului ”Digitalizarea României, prioritate ZERO”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel