Diplomații ruși folosesc o drezină pentru a trece granița în Coreea de Nord / FOTO
Autor: Ioan-Radu Gava pe 26 feb, 09:31 | Internațional

Diplomații ruși folosesc o drezină pentru a trece granița în Coreea de Nord / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un grup de diplomați ruși au folosit săptămâna aceasta o drezină pentru a părăsi Coreea de Nord, pe fondul măsurilor stricte anti-coronavirus de la Phenian, care includ blocarea majorității formelor de transport.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz confirmat de coronavirus, dar a impus închiderea frontierelor, a interzis majoritatea călătoriilor internaționale și a restricționat sever circulația în interiorul țării.

„De când granițele au fost închise de mai bine de un an și traficul de pasageri a fost oprit, a fost nevoie de o călătorie lungă și dificilă pentru a ajunge acasă”, a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei într-o postare pe rețelele de socializare. Grupul de opt persoane, inclusiv un copil de trei ani, a călătorit 32 de ore cu trenul și două ore cu autobuzul de la Phenian doar pentru a ajunge la granița rusă joi, se arată în postarea de pe Twitter.

Apoi, grupul a trebuit să treacă frontiera pe jos, încărcând bagajele și pasagerii pe o drezină, precizează AlJazeera

????25 февраля на Родину вернулись 8 россиян-сотрудников российского Посольства в КНДР и членов их семей.????Поскольку вот уже больше года границы закрыты и пассажирское сообщение прекращено, добираться домой пришлось долгим и трудным путём...???? https://t.co/nFOWeVGdmn pic.twitter.com/G30qgWvjXG

— МИД России ???????? (@MID_RF) February 25, 2021

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri