Directorul ANM, avertisment despre vreme. "Va ploua într-o zi cât într-o lună"
Autor: Florin Răvdan pe 25 sep, 23:28 | Vremea

Directorul ANM, Elena Mateescu, a avertizat că vremea se va strica în acest weekend şi că ar putea ploua în mai puţin de o zi cât pentru o lună. 

"Avertizarea de cod portocaliu va intra în vigoare sâmbătă dimineață la ora 9.00 și va fi în vigoare până la duminică la ora 3.00. Vorbim de zona de munte, de Maramureș, de partea de est a Moldovei, areale din Muntenia, din Oltenia, acolo unde cantitățile de precipitații se vor situa frecvent între 50-70, la nivel izolat chiar 70-90 de litri/mp.

Vorbim de intensificări puternice ale vântului, căderi de grindină și frecvente descărcări electrice. 

Pentru 24 de ore, pentru că din această noapte, de la ora 23.00 și până duminică dimineață la ora 6.00, vorbim pentru toată țara de perioade de instabilitate atmoferică accentuată, avertizate prin codul galben, interval în care vorbim de cantități de precipitații între 20 până la 35 de litri/mp. Trebuie să vorbim și de intensificări ale vântului care se vor situa în general între 55 până la 60 de km/h, în zona montană înaltă 100 - 110 km/h ceea ce înseamnă aproape 24 de ore de interval de instabilitate atmosferică accentuată, mai degrabă specifică anotimpului de vară", a spus Elena Mateescu la Antena 3. 

Șefa ANM a spus că datele arată că s-ar putea să plouă în mai puțin de o zi cât într-o lună.

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri