Directorul Apple, despre sistemul global de taxare: Toată lumea știe că trebuie revizuit
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 20 ian, 15:11 | IT & C

Foto: Agerpres

Sistemul global de taxe pentru companii ar trebui revizuit, în opinia directorului Apple, Tim Cook.

„Sistemul global de taxe pentru companii trebuie revizuit”, este de părere șeful Apple, Tim Cook, conform Agerpres.

Creșterea explozivă a unor mari companii precum Apple a determinat Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) să demareze o reformă globală a modului în care multinaționalele ar trebui taxate.

Reformele care sunt analizate în acest moment se concentrează pe înregistrarea profiturilor în țările cu impozite mici, nu în țările unde au cei mai mulți clienți.

Toată lumea știe 

 

„Cred că, logic, toată lumea știe că trebuie revizuit. Cu siguranță eu sunt ultima persoană care să spună că actualul sistem sau precedentul sistem era unul perfect. Sunt încrezător şi optimist că OECD va găsi o soluție", a spus Tim Cook. „Este un know how foarte complex când vine vorba cum să taxezi o multinațională...Vrem cu disperare să fie unul corect", adăugat succesorul lui Steve Jobs.

Apple este una dintre cele mai mari multinaționale prezente în Irlanda, cu aproximativ 6.000 de angajați. Atât Apple, cât și Guvernul irlandez, s-au adresat justiției pentru a contesta o decizie UE potrivit căreia Dublin trebuie să recupereze 13 miliarde de euro de la companie, din cauza taxelor foarte mici.

Te-ar putea interesa și ....
IT & C Vezi toate articolele
Crossuri parteneri